14-åring födde Mohammeds barn efter sexbrotten – men nu slipper han både fängelse och utvisning

Sexutnyttjade flicka på rymmen från behandlingshem
Domen: Somaliern för lågintelligent för att förstå att hon var 14
Är tungt kriminell men slipper fängelse: ”Skulle kunna försämra hans positiva utveckling”

En kriminell somalier kommer undan med skyddstillsyn för sexuellt utnyttjande av barn, ofredande och våldsamt motstånd i Borlänge. Den 14-åriga flicka som utsattes sexuellt blev gravid och har fött somalierns barn.

Den 19-årige Mohammed, som tidigare var 21 år ”på papperet”, hade enligt domen samlag med den endast 14-åriga flickan vid minst 10 tillfällen mellan december 2015 och augusti 2016, vilket ledde till att flickan blev gravid. I oktober förra året föddes barnet.

Flickan var på rymmen från ett behandlingshem och i en utsatt situation när hon hamnade i Mohammeds grepp.

Nu döms Mohammed av Falu tingsrätt för sexuellt utnyttjande av barn. Trots att flickan uppgett att hon redan innan hon blev sexuellt utnyttjad flera gånger berättat för somaliern att hon var 14 år anser tingsrätten, bland annat på grund av Mohammeds låga kognitiva förmåga, att det inte är styrkt att han kände till hennes ålder.

Somaliern döms också för ofredande och våldsamt motstånd mot två krogvakter och för att ha spottat en kvinnlig polis i ögat – något som ledde till att hon fick gå på tester för att utesluta att hon smittats av någon allvarlig sjukdom, skriver Dala-Demokraten.

Den 19-årige somaliern är sedan tidigare dömd för ett mycket stort antal brott, bland annat rån vid två tillfällen och misshandel. Men Falu tingsrätt gör bedömningen att ”situationen för Mohammed” nu har ”förbättrats” eftersom han bor i familjehem och deltar i program mot missbruk.

”Tingsrättens bedömning är att ett fängelsestraff skulle kunna försämra den positiva utveckling som pågår i dagsläget”, skriver Falu tingsrätt och dömer Mohammed till skyddstillsyn.

Click here to read the complete article