16-årige Ebrahim: Letpåklædte kvinder bærer medansvar for voldtægt

Voldtægt er ikke udelukkende gerningsmandens ansvar.

Voldtægt er ikke udelukkende gerningsmandens ansvar. Ofrene bærer ofte deres egen del af skylden.

Sådan lyder budskabet i et opsigtsvækkende debatindlæg i seneste udgave af Weekendavisen. Indlægget er skrevet af den 16-årige Ebrahim Said, der til dagligt er studerende på Niels Brocks Handelsgymnasium.

Under overskriften ”Kvindens ansvar” argumenterer Said blandt andet for, at danske piger bør tænke sig bedre om, når de tager i byen.

”For hvis hun med sin mavebluse, kavalergang og bukser med huller i stik mod alle odds går alene igennem en park eller mørke, farlige gyder, bærer hun så sandelig også et medansvar, skriver Ibrahim Said i indlægget.

Det er en meget kontroversiel holdning, du lufter i Weekendavisen. Hvorfor har du skrevet indlægget?

– Jeg vil gerne understrege, at det ikke skyldes, at jeg er rabiat ekstremist eller muslim, men vi er begyndt at fralægge os ansvar og sund fornuft, når det kommer til fænomenet voldtægt, og vi hører om Pernille fra Skive, der bliver voldtaget, så skal vi være bedre til at se på, hvad der har fremprovokeret denne lyst hos manden, og hvis hun er gået gennem byen alene midt om natten, så bærer hun selv et ansvar, siger Ebrahim Said.

Påklædning betyder noget
Hvilket belæg har du for at sige, at voldtægtsforbrydere er mere tilbøjelige til at gå efter kvinder, der går udfordrende klædt?

– Jeg følger selv med i nyhedsdækningen.

Men det er sjældent, at det fremgår, hvordan kvinden har været påklædt, når man hører om voldtægt i nyhedsdækningen.

– Ja, men hvis man kaster et blik på de sidste 50 voldtægtssager i Danmark, så er jeg sikker på, at man vil kunne konstatere, at påklædningen har været medvirkende faktor.

Har du gennemgået de 50 sager?

– Jeg har læst om det, og jeg går ofte hjem fra en fest, hvor jeg møder en pige, der går alene i udfordrende tøj, og så strejfer tanken mig nogle gange, at hun måske er med i nyhederne dagen efter, siger Ebrahim Said.

Click here to read the complete article