18 mord i Sverige under januari 2016

6 januari 2016
En 30-årig man knivskars till döds på Folkungagatan på Södermalm i Stockholm. En 27-årig man anhölls misstänkt för mord. Offret knivskars i samband med ett bråk och avled på väg till sjukhuset.

11 januari 2016
En 15-årig pojke knivmördades på Göingeskolan i Broby i Skåne. Gärningsmannen var bara 14 år och var elev på samma skola. Det ska ha varit ett bråk som utlöst mordet.

16 januari 2016
En 56-årig man knivskars i sin lägenhet i Limhamn i Malmö. Han avled senare av sina skador. En 45-årig man anhölls misstänkt för mord.

19 januari 2016
Två personer hittades döda i en eldhärjad villa utanför Hallstahammar. Polisen inledde omedelbart en förundersökning om misstänkt mordbrand. När den rättsmedicinsk undersökningen var klar några dagar senare
konstaterade polisen att det handlade om ett mord och ett självmord.

Ett mord och ett mordförsök inträffade utanför en skola i Akalla i norra Stockholm. Mordoffret, en 15-årig pojke, avled av de skottskador han fått. Den andre mannen, en 20-åring, var svårt skadad men överlevde skjutningen. Enligt vittnesuppgifter sprang gärningsmannen omkring i rånarluva och hotade med sitt skjutvapen. Polisen inledde omedelbart en förundersökning om mord resp. mordförsök.

21 januari 2016
En 25-årig student från Luleå anmäldes försvunnen den 21 januari. Fyra dagar hittades han död. Polisen inledde en förundersökning om mord.

23 januari 2016
En man påträffades mördad i sin lägenhet i Märsta norr om Stockholm. Mannen hade dödats med flera knivhugg i huvudet. Samma kväll grep polisen en misstänkt gärningsman.

En 27-årig man hittades ihjälskjuten i en lägenhet i Farsta i Stockholm. Mannen var skjuten i huvuden och bröstet. Mordet rubricerades som ”en ren avrättning”. Senare grep polisen tre misstänkta gärningsmän. Mordet ska enligt polisen ha varit en hämndaktion.

24 januari 2016
Två personer, en ung man och en ung kvinna, påträffades döda i en lägenhet i området Västergård i Södertälje. Enligt polisen hade paret legat döda i lägenheten i flera dagar. Mannen som var skriven på lägenheten ska ha haft flera stickskador på kroppen. Polisen inledde omedelbart en förundersökning om mord.

25 januari 2016
En 22-årig kvinna knivmördades på ett asylboende i Mölndal. Kvinnan arbetade på boendet och mördades av ett ensamkommande flyktingbarn som bodde på boendet. Gärningsmannen var bara 15 år gammal. Enligt uppgift arbetade den 22-åriga kvinnan ensam på boendet när hon dödades i samband med ett bråk.

En man i 30-årsåldern hittades skjuten i ett garage i området Hallonbergen i Sundbybergs kommun. Den skjutne mannen var känd av polisen sedan tidigare och ska ha varit medlem i ett kriminellt MC-gäng. Tre personer har förhörts av polisen misstänkta för mord.

26 januari 2016
En 20-årig man dödades och en man skottskadades på en parkeringsplats i stadsdelen Hageby i Norrköping. Den döde 20-åringen skulle dagen därpå ha vittnat vid en rättegång som gällde ett mordförsök på honom själv i höstas. Den skadade mannen, som är i 35-årsåldern, är misstänkt för mord alternativt dråp. Båda männen var involverade i kriminella MC-gäng i Norrköping.

28 januari 2016
En 55-årig man knivskars till döds i sin villa i Hamburgsund i Tanums kommun i Bohuslän. Gärningsmannen, som är 26 år, arbetade åt den mördade 55-åringen. 26-åringen säger att han mördade sin uppdragsgivare eftersom han inte fått ut någon lön. 26-åringen greps i Göteborg.

En 65-årig man påträffades svårt knivskuren utanför sin bostad i Degeberga utanför Kristianstad. Mannen avled av sina skador. En 40-årig man och en 35-årig kvinna greps senare misstänkta för mord alternativt dråp.

30 januari 2016
En 58-årig man hittades död i sin lägenhet i Ödeshög i Östergötland. En man klädd i grå jacka och i sällskap med en en vit hund sprang från platsen. Mannen som är i 30-årsåldern kunde senare gripas. Den dödade 58-åringen hade skador på kroppen men det var oklart vilket tillhygge som hade använts mot honom och som dödat honom. 30-åringen har häktats misstänkt för mord.

31 januari 2016
En man i 50-årsåldern påträffades död i samband med en brand i det förråd som tillhörde mannens villa på en ort utanför Staffanstorp i Skåne. Polisen misstänker

Det dödliga våldet ökar i Sverige.

Click here to read the complete article