4-åringen pekar på “gamlingen” i affären – det blir början på en oväntad vänskap

Det känns som att vi ibland glömmer bort äldre människor. Men bara för att man fyllt 65 och gått i pension betyder inte det att man inte är en levande människa med känslor och tankar.

Och bara för att man levt ett långt liv är man inte klar med vänskap och kärlek. Snarare tvärtom. Det är kanske då man som allra mest behöver människor som ser och hör en. Vid den tidpunkten kan många uppleva ensamhet, då ens nära och kära kanske redan lämnat jordelivet.

Därför måste jag bara dela denna historia om 4-åriga Norah. Hon tog kontakt med en “gamling” i affären – och det förändrade deras liv för alltid.

Det här är Tara Wood. Hon är mamma till sju små barn. När ett av hennes barn, Norah, fyllde 4 år var hon med om någonting helt otroligt. Hon kände sig tvungen att dela med sig av historien – och nu sprids den som en löpeld.

“Dagen före min dotter Norahs 4-årsdag, berättade hon något anmärkningsvärt för mig.

Jag hade precis hämtat henne på förskolan när hon gjorde mig uppmärksam på en äldre människa som gick över parkeringsplatsen.

Hon förklarade att hon var svag för äldre människor: ’Jag gillar gamla människor därför att de går lika sakta som jag gör och de har lika len hud som jag har. De ska alla dö snart, så jag ska ge dem all kärlek jag kan innan de är döda.’

Visst, det kanske blev lite mörkt och konstigt på slutet, men jag gillade ändå hur hon tänkte.

Jag förundrades över hennes omtänksamhet och empati och postade hennes ord på Facebook när vi kom hem. Då hade jag ingen aning om hur mycket hon faktiskt menade det.”

“Dagen efter — hennes födelsedag — återigen på väg hem från skolan, frågade hon om vi kunde stanna på affären för att köpa födelsedagskakor till hon och hennes syskon att njuta av efter middagen. Och hur säger man nej till ett födelsedagsbarn?”

“Jag satte Norah och hennes yngre syster i en av de där enorma kundvagnarna formade som en bil, och gick raka vägen mot bakelserna. Efter att vi plockat på oss kakor, stannade jag till vid en reklamskylt som fångade min uppmärksamhet.

Medan jag var fullt upptagen med att rata produkterna som tidigare fångat mitt intresse, såg jag hur Norah stod upp i kundvagnen, pekandes och triumferandes: ’Hej, gamling! Det är min födelsedag i dag!’

Mannen var äldre, uttryckslös i ansiktet och hade stora ögonbryn. Innan jag hunnit hyscha henne för att ha kallat honom ’gamling’ stannade han upp och vände sig mot henne.

Om han på något sätt var störd över hennes oförskämda beetende, så visade han det inte. Han ansiktsuttryck mjuknade, och han svarade: ’Hallå där, lilla damen! Och hur gammal blir du i dag?’

De småpratade i några minuter, han sa ’grattis på födelsedagen’, och vi gick åt varsitt håll.”

Click here to read the complete article