Advarer efter TV2-afsløringer: ‘Imamer kan smadre Danmark på få år’

TV2s afsløringer af såkaldte sharia-råd i danske moskéer skaber stor debat herhjemme. Ifølge eksperter inden for islam er det et billede, vi skal vænne os til.

Med skjulte optagelser kan TV 2 dokumentere, hvordan et såkaldt sharia-råd bestående af ledende personer med tilknytning til Fredens Moske, afgør, om muslimske par kan blive islamisk skilt.

I Fredens Moské i Aarhus bliver en kvinde, der fungerer som muldvarp for TV2, fortalt, at hun ikke kan få en skilsmisse fra sin mand, selvom han vil have flere koner.

Det er et velkendt problem i det muslimske samfund, der dækker over mere end det, som TV2 viser i dokumentaren, fortæller forfatter og integrationsrådgiver Mohammad Rafiq til BT.

»Problematikkerne om kvinder er langt større end det. Hvis de skal igennem statsforvaltningen for at få fuldbyrdet en skilsmisse, er de stadig ikke skilt på muslimsk vis. Der skal manden give lov til at lade kvinde fraskille sig,« siger Mohammad Rafiq, der fortæller, at flere spørgsmål også opstår herefter.

»Hvis de bliver skilt, tilhører børnene manden ifølge muslimsk lov – selvom hun kan bevise, at han ikke behandler børnene godt eller kan tilbyde dem de samme forhold, som hun kan,« siger integrationsrådgiveren.

Allerede i 2009 udtalte Mohammad Rafiq til Ekstra Bladet, at parallelsamfund var opstået i København.

Click here to read the complete article