ANDERS’ OPPFORDRING TIL NORSKE MENN EKSPLODERER PÅ FACEBOOK

“Vi er i ferd med å visne. Menn. La oss snakke om oss selv litt”.

Fredag 11. desember publiserte Anders Moe (34) fra Oslo et innlegg på Facebook til norske menn. Det traff en nerve.

Bare det siste døgnet er kommentaren delt nærmere 7000 ganger.

Over 600 har kommentert. 4500 har gitt innlegget tommelen opp.

I kommentaren tar Moe et oppgjør med den oppfatningen at det ikke er en forskjell på kvinner og menn. Det er åpenbare forskjeller, vi er to forskjellige kjønn. Og om vi ikke kan verdsette menn for å være menn, står mannen i fare for å visne bort, skriver Moe.

– Jeg får stort sett bare positive tilbakemeldinger. Særlig jentene liker og takker for innlegget, sier Anders til Side3.

Fra menn er mottakelsen litt mer spredt.

– Noen mener det er tull, at menn bør betale regningen på første date og den type ting. Andre mener det er et skritt tilbake i forhold til likestilling. Men jeg mener det er fullt mulig å beholde å ta vare på de små tingene som gjør oss forskjellig, sier han.

Nedenfor kan du lese hele kommentaren til Anders. Vi hører gjerne din mening i kommentarfeltet i bunnen av artikkelen.

BLIR HUN VELDIG FULL, FÅ HENNE HJEM, SØRG FOR AT HUN ER TRYGG OG LEGG DEG PÅ SOFAEN. REAL MAN. SKJØNNER? DETTE ER IKKE VANSKELIG.

Du som er mann. Les og del. Nok er nok.

Vi er i ferd med å visne. Menn. La oss snakke om oss selv litt, uten å begynne å legge skylda over på jentene. Likestilling. Jeg er for det. Flere kvinner i lederstillinger. Lik lønn for likt arbeid. Kvinnediskriminering er noe av det verste jeg ser. Allikevel; vi skal ikke la dette gå på bekostning av gentlemannskulturen. Disse to kortene skal ikke blandes, slik det gjøres nå, hvor vi liksom skal være så like at det ender opp med å gå utover begge kjønn. Slik at vi visner. Menn dør. Blir til noe midt imellom mann og kvinne.

Det handler ikke om å være tøff i trynet, ta lassevis i benkpress eller være toppleder, slik treningsmagasinene og selvhjelpsbøkene snakker om. En ekte mann er ekte mann på innsiden, og handler deretter. Spesielt i sin behandling av kvinner.

Vi skal se fremover og utvikle oss, ja, men iblant trenger vi å se bakover. Noen ting var bare så jævlig mye bedre før. Og respekten begynner i det små. De små tingene, som egentlig er de store tingene, som tilslutt utgjør den store forskjellen. Skal du ut i helgen?

– Kle deg som folk.

– Hold opp døren, og om det ikke blir klønete grunnet omstendighetene, dra frem stolen. Når hun reiser seg for å gå på toalettet, reis deg, og reis deg igjen når hun kommer tilbake.

– Hent henne, følg henne til døren om det passer. Har du ikke bil, hent henne i taxi. Har du ikke penger, skaff penger før du begynner å be ut jenter. Ingen liker en gjerrig faen.

– Når dere venter på hovmesteren, stå foran, slik at hun forstår at du ordner bordet. Da hovmesteren kommer, lar du hun gå først, slik at hun kan velge hvor hun vil sitte. Ikke sett deg før hun sitter. Reserver alltid bord, slik at du ikke blir stående og vente som en idiot.

– Ta aldri frem mobilen og ha aldri på lyden på date. Nei, det er ikke greit selv om du tror du har en god unnskyldning.

– Betal alltid alt. Tips kelneren, alltid mer enn 10% og vær hyggelig mot betjeningen.

– Er det kaldt, gi henne jakken din. IKKE SPØR om hun vil ha den. Legg den om skuldrene hennes. Spør du, vil hun bare si nei av høflighet.

– Ikke “prøv deg” på første daten. Uansett hvor mange “tegn” du tror du får.

– Brenn og glem alt du har lært om “sjekking på byen” og “getting laid 101.” Søppel skrevet av overfladiske ikke-menn som er ute etter overfladiske gullgravere. Det er ikke hun du vil ha med deg ut, eller senere, hjem, allikevel.

Enkle kjøreregler, er det ikke? Hvis du nå sitter og tenker “fy faen, må jeg hente henne og reise meg bare hun skal på do?” Nei, du må ikke. Du må strengt tatt ingenting. Du kan fortsette å visne sammen med resten av de som lurer på om de “må” det ene eller det andre.

Så til det neste. De hverdagslige tingene, som også er de viktige tingene, i livet generelt;

Click here to read the complete article