Angrep politi og brannvesen med stein i Oslo

Det mest oppsiktsvekkende ved denne nyhetssaken er at den nesten ikke finnes. Det er øredøvende taushet i mediene om at nødetatene angripes med stein i Oslo.

Det er som om det bare var en vond drøm: NRKs Dagsnytt-bulletin klokken 10 lørdag formiddag kan fortelle at noen kastet stein på politi og brannvesen og en vekter på Stovner i Oslo. Man gnir søvnen ut av øynene og sjekker. Nei, ingen medier har storyen, og heller ikke NTB.

Bortsett fra NRK:

Kastet stein på politiet 27. mai 2017 kl. 07:39 Ungdommer kastet stein på politiet, brannvesenet og en vekter på Stovner i natt. Vekteren varslet politiet ved 01-tiden om at han hadde blitt angrepet. Da politiet søkte i området ble også de kastet stein på. Det samme skjedde med brannvesenet som var på stedet for å slukke brann i søppelkasser. Ingen er pågrepet.

Og dette er altså meldingen in extenso. Det er ikke mer. En bagatell i nyhetsstrømmen.

Dagsnytt en time senere, klokken 11: Ingenting fra Stovner.

Klokken 12: Ingenting…

NRK.no har en egen «kø» av nyheter som ruller og går hele døgnet. Du finner den øverst på siden: Nyhetsmeldinger. Siden bringer korte, hurtig oppdaterte nyheter. Men saken er ikke der heller! Man må til distriktskontoret Østlandssendingens nettsider for å finne den lille flisa av en nyhetsmelding.

Det er rene detektivarbeidet.

De ekte detektivene, politiet, har kvitret en enslig tone:

Svenske tilstander i Oslo? Å, neida. Da Dagsrevyens Anders Magnus laget sak hvor flere intervjuobjekter uttrykte frykt for svenske tilstander i Oslo, fikk han kraftig motbør. Kraftig fordømmelse fra alle kanter.

Svenske tilstander, vadå? som han sa, den svenske statsministeren.

I nettopp Sverige har det i senere år vært utallige tilfeller av at nødetatene blir angrepet, også ambulanser. Som regel rapporterer de svenske mediene om disse episodene.

Click here to read the complete article