Ap-veteran sammenligner islamisering med nazi-invasjonen

Ap-veteranen Asbjørn Kristoffersen sammenligner en islamisering av Norge med nazi-invasjonen i 1940. Han sjokkerte Rød Ungdom med å si at «det er dere som skal vokse opp med dette» og «det var ikke alle som så 9. april komme heller».

– Ja, det stemmer. Jeg sa det. Men jeg mente ikke at vi kom til å bli islamisert her i Norge. Samtidig kan vi ikke la være å høre på Politiets sikkerhetstjeneste heller. Dette kan du referere meg på, sier Arbeiderpartiets tidlige politiske rådgiver, Asbjørn Kristoffersen til VG Nett.

Forrige uke erklærte partisekretær i Arbeiderpartiet, Martin Kolberg, at Ap skal gå til kamp mot radikal islam. Rød Ungdom ville svare med et PR-stunt, og reiste til Aps partikontor med beroligende piller til Kolberg.

Det var da uttalelsene til Ap-veteranen Kristoffersen falt. Han er nemlig resepsjonist på partikontoret nå, og var den som tok imot representantene fra Rød Ungdom.

Rød Ungdom reagerer sterkt på den overraskende holdningen de ble møtt med.

– Jeg håper det ikke er flere i bygget som står inne for så drøye påstander. Det er skremmende å se den retningen Arbeiderpartiet nå går, i hvert fall hvis de legitimerer sånne utsagn, sier Sentralstyremedlem i Rød Ungdom, Fredrik V. Sand til VG Nett.

Lang Ap-fartstid

Responsen fra resepsjonisten kom ifølge sentralstyremedlem i Rød Ungdom, Fredrik V. Sand, umiddelbart etter at Rød Ungdom hadde presentert ærendet sitt:

– Det er dere som skal vokse opp med dette. Det var ikke alle som så 9. april komme heller, sa Kristoffersen.

73-åringen har jobbet ved partikontoret på Youngstorget i en årrekke og har hatt flere sentrale verv i partiet. Blant annet satt han i Aps kontrollkomité i 2007. Han er nå resepsjonist ved partiets kontorer i Oslo.

Kristoffersen viser til at PST har sagt at det finnes enkeltmennesker i Norge som praktiserer såkalt radikal islam.

Click here to read the complete article