AUF-leder om Listhaug: – Kast kjerringa på hue ut av regjeringa

AUF-leder Mani Hussaini var tydelig på hva han mener om innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) da han holdt sin 1. mai-tale.

Kast kjerringa på hue ut av regjeringa, sa Hussaini ifølge Trønderbladet.

Det var mens AUF-lederen holdt 1. mai-tale i Folkets Hus på Kvål i Melhus kommune i Sør-Trøndelag at han uttrykte sin mening om statsråden.

Han sa også at flyktningsituasjonen blir framstilt som en krise for Europa, men at han selv mener dette er en krise for dem som må flykte.

– Det er umulig for Norge å hjelpe alle, men det er ikke et argument for ikke å hjelpe noen, sa Hussaini ifølge avisen.

– Redd for Listhaug

– Sylvi Listhaug sier at hun er redd for sine barn på grunn av flyktningene. Jeg er redd for mine barn og barnebarn på grunn av Sylvi Listhaug, sa Hussaini i talen.

Hussaini har vært leder i AUF siden 2014, og har tidligere blant annet vært internasjonal rådgiver for partiet.

Syrisk bakgrunn

Hussaini og hans familie kom fra Syria i 1998. Faren, som var politiker og journalist, skrev om ting myndighetene ikke likte, og ble arrestert av sikkerhetspolitiet. Etter å ha betalt en stor sum for å få ham løslatt, måtte familien flykte.

Hussaini fortalte i talen om gleden faren hans utviste i møtet med blant annet det norske skolesystemet.

– Jeg har aldri sett faren min så glad som da han fikk høre at skolegang er gratis, og at det også gjelder høyere utdanning.

Reagerer

Formann i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), Bjørn-Kristian Svendsrud, reagerer på Hussainis tale.

– I stedet for å bruke taletiden sin på å fokusere på arbeidernes rettigheter bruker han taletiden sin på å snakke ned Sylvi Listhaug, regjeringen og den gode innvandrings- og integreringspolitikken som føres, sier han til NTB.

Svendsrud reagerer også på at Hussaini kalte Listhaug for «kjerring».

Click here to read the complete article