Bacha bazi – voldtekt av smågutter

Femten afghanske gutter har i fem ulike rettssaker i løpet av bare ett år i Sverige blitt dømt for gruppevoldtekter mot andre gutter. I den ene saken ville man, overraskende nok – det er Sverige vi snakker om, utvise guttene.

Aftonbladet vil granske denne «uvanlige» kriminaliteten:

– Det är naivt att tro att pojkarna glömmer sina värderingar så fort de kommer hit. Vi måste våga prata om det, säger Mustafa Panshiri, svensk polis med rötter i Afghanistan.

Glemmer sine verdivurderinger? Men dette er jo en del av en gammel kultur og tradisjon i Afghanistan – kalt bacha bazi. I filmen og boken The Kite Runner (Drageløperen) fra 2007 ser vi også en scene med bacha bazi.

Voldtekt av gutter og andre menn ses som en dominerende handling fremfor homofili. En av guttene som spilte i filmen måtte rømme fra Afghanistan etter at han ble truet av Taliban, som også forbød filmen vist i landet. Ahmad endte opp som flyktning i Sverige. Han er nå 19 år.


Ahmad fra filmen «the Kite Runner»

Også Svenska Dagbladet tar opp bacha bazi. De forklarer det med kjønnssegregeringen innen islam:

Fenomenet kallas bacha bazi. Det hänger ihop med den usla kvinnosynen som finns i Afghanistan. När kvinnor och män lever helt åtskilda blir pojkar, i synnerhet pojkar från fattiga familjer, måltavlor för mäns sexualitet.

Att ha den snyggaste pojken som dansar bäst ger prestige. Fenomenet kallas ”bacha bazi” vilket betyder ”lek med barn” på dari, Afghanistans persiska dialekt.

Pashtunerna är den dominerande folkgruppen i södra och östra Afghanistan. I deras kultur är bacha bazi inte detsamma som homosexualitet och anses därför förenligt med islam.


Dette er ikke noe nytt. Guttene ble kledd opp i kvinneklær og måtte danse for mennene (i tillegg til å yte seksuelle tjenester selvsagt)


Man regnes ikke som homofil med mindre man er i den mottakelige posisjonen.

Amerikanske soldater i Afghanistan ble bedt om å lukke øynene for denne «kulturen». Fra New York Times:

Bacha bazi er ikke «spennende» kultur. Det er overgrep og voldtekt. Nå også importert til Europa. Særlig Sverige har mottatt mange menn fra Afghanistan som ikke er ukjente med bacha bazi.

Click here to read the complete article