Brukt som forbilde på vellykket integrering – arrestert for terrorisme

760_3

OSAMA KRAYEM. 23-åringen skulle sprenge seg selv i luften på T-banestasjonen i Brussel, men valgte å ikke utløse selvmordsbomben sin.
Den svenske statsborgeren Osama Krayem (23) ble på torsdag siktet for delaktighet i terrorangrepet i Brussel. Men da han var yngre var Osama med i en dokumentarfilm på svensk TV om hvordan man skal lykkes med integreringen av innvandrere i Sverige.

Totalt ble 20 personer drept og over 100 skadet, da Khalid El Bakraoui (27), sprengte seg selv på T-banestasjonen Pétillion i Brussel 22. mars i år.

Osama Krayem var med El Bakraouis ned i T-banen. Han hadde også en bombe i ryggsekken, men han utløste ikke bomben og flyktet fra stedet.

D

MASSEDRAP: Osama Krayem var med i T-banen i Brussel, men sprengte ikke bomben sin. 20 mennesker ble drept og over 100 skadet. Mange alvorlig.

To uker etter terrorangrepet ble 23-åringen pågrepet og på torsdag ble han siktet for innblanding i terroraksjonen.

Krayem, som er svensk statsborger, ble radikalisert for noen år siden og høsten 2014 reiste han til Syria for å krige for IS. Han ble deretter sendt som «flyktning» tilbake til Europa, etter alt å dømme med instrukser om å gjennomføre terroraksjoner, skriver Fria Tider.  

Personer som kjenner familien oppgir til Aftonbladet at faren til Osama Krayems var veldig opptatt av at barna skulle bli integrert i Sverige, under deres oppvekst i den svenske bydelen Rosengård i Malmø.

For ti år siden var Osama, sammen med sin bror og deres far, med i en dokumentarfilm «Uten grenser – en film om idrett og integrasjon». Der fortalte de om hvordan idrett var nøkkelen til god integrasjon i samfunnet.

D

FRA FOTBALLGUTT TIL TERRORIST: Osama Krayem skulle ha vært et godt eksempel på hvordan den svenske innvandringspolitikken fungerer. Å spille fotball og gå på svensk skole skulle gi innvandrerfamilier en ny fremtid. Istedenfor velger tusenvis av dem å støtte terrororganisasjoner.

Ifølge Aftonbladet hadde politiet allerede før Osama dro til Syria, hatt søkelyset på ham på grunn av hans bånd til det kriminelle miljøet i Malmø.

En skolevenn av Krayem uttaler at han var en som ble lagt merke til fordi han ikke festet eller drakk og på grunn av hans religion. Selv når Krayem begynte å poste bilder av seg selv på Facebook med IS-flagg og pistoler, så tenkte ikke gamle venner så mye på at det var noe galt med det. En venn uttalte at de trodde han bare prøvde å være “kul” og at det var noe “unge mennesker gjorde”.

D

SKOLEELEV: Osama Krayem gikk på skole i Rosengård i Malmø. Ved siden av skolen spilte han fotball og var med i en dokumentarfilm på svensk TV om hvordan idrett hjelper med integrasjonen i det svenske samfunnet. Ti år senere står Osama Krayem tiltalt for massedrap i islams navn.

Dokumentarfilmen ble hyllet av lokalavisen Sydsvenskan da den kom ut og avisen beskrev den som en “film som viser hvor viktig idrett er for integrasjon”.

Får jobb i kommunen

Da Osama Krayem fikk en jobb hos Malmø kommune som vaktmester, skal han ikke ha vist noen tegn til radikalisering, men det hans arbeidsgiver ikke visste var at han i all hemmelighet sparte opp sine lønninger som reisepenger til Syria. Han jobbet i ett år for kommunen, før han plutselig en dag ikke dukket opp på jobb i 2014.

Osama klarte etterhvert å suksessfullt tilknytte seg IS og begynte å legge ut bilder fra sine ugjerninger på sin Facebook-side. Blant annet la han ut grusomme henrettelsesvideoer og poserte med svarte faner og maskinpistoler. Urovekkende så får han støtte fra slekt og venner hjemme i Sverige;

– Må Allah elske deg, skriver broren hans på Facebook-veggen til Krayem.

– Haha, kongen sånn riktig IS, skriver en kamerat i Malmø

Click here to read the complete article