Dalai Lama: Vend hjem, flygtninge i Europa

Tibetanernes åndelige leder, Dalai Lama, opfordrer flygtninge i Europa til at vende hjem.

Der er for mange flygtninge i Europa, og de bør vende hjem til deres respektive lande for at hjælpe med genopbygningen. Det sagde Dalai Lama, da han for nylig var på besøg i Palermo på den italienske ø Sicilien. Talen holdt han i Teatro Massimo i byen.

Han indledte dog et andet sted. Først roste han nemlig sicilianernes vilje til at hjælpe de flygtninge, som er kommet til øen, men budskabet var stadig klart:

»I sidste ende mener jeg, at folk bør tage mere ansvar for deres hjemlande og hjælpe med genopbygningen,« sagde han til EuroNews.

Det er ikke første gang, at Dalai Lama udtaler sig om flygtningesituationen i Europa. I sommeren 2016 sagde han eksempelvis, at Tyskland »ikke kan blive et arabisk land«. »Tyskland er Tyskland.«

»Når vi ser hver enkelt flygtning i øjnene, specielt børnene og kvinderne, så kan vi føle lidelserne,« sagde Dalai Lama dengang ifølge Ritzau i et interview med den tyske avis Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Den åndelige leder mener, at mennesker, hvis livsvilkår er bedre, har en pligt til at hjælpe. Samtidig, siger han, er der kommet for mange flygtninge til Europa.

Dalai Lama, som frasagde sig sin politiske magt i 2011, har levet i eksil i over et halvt århundrede.

Click here to read the complete article