De nektet å adlyde sine menn – det kostet dem utseende

Til tross for mange hverdagslige problemer så mener vi at man bør være takknemlige for at vi bor i det landet vi gjør. I Norge står de fleste (ikke alle) fri til å leve livet sitt på den måte de vil, ta egne valg og ha egne meninger. Arrangerte ekteskap er forbudt og det å være en kvinne er ikke en synd eller skam. De fleste trenger ikke å tenke på at det kan være livsfarlig å avslå ett frieri fra en mann, en mann som familien din gjerne har bestemt at du skal gifte deg med.

Slik er det dessverre ikke over alt..Ta Pakistan for eksempel. Her kan en ung jente betale en svært høy pris dersom hun motsetter å gifte seg med en mann hun gjerne verken kjenner eller elsker. Tradisjonen der sier at kvinnen skal følge tradisjoner og vise respekt til mannen og familien sin. Forsåvidt ikke noe gale i det å vise respekt, men hva skjer om man er uenig eller ikke vil adlyde? Det er selvfølgelig ikke slik over hele Pakistan, men svært mange av de kvinnene som ikke adlyder vil stå i fare for å bli utsatt for såkalt æreskriminalitet.

Disse fæle bildene viser eksempler på dette. Alle bildene er tatt av fotograf Emilio Morenatti. Bildene har som mål å rette fokus på vold mot kvinner og gi en stemme til noen av de som har blitt utsatt for æreskriminalitet.  Del de gjerne videre for å vise din avsky.

Click here to read the complete article