Demokratiet er i strid med Islam

Å kreve at muslimer skal akseptere demokrati, er like ille som å be dem drikke alkohol, mener islamistpartiet Hizb ut-Tahrir.

Partiet er aktivt i en rekke europeiske land. En kongress i København tidligere i høst samlet hundrevis av tilhengere fra Norge, Sverige og Danmark.

– Det skjer en kraftig islamisering i Europa. Islam blir sterkere og mer rotfestet blant muslimer for hvert år som går. Til tross for forsøk på å forby oss, og til tross for press og trusler fra mediene og myndighetene, så er vi fast bestemt på å beskytte muslimenes identitet i Europa. Det er en plikt fra vår skaper, sier talsmann for Hizb ut-Tahrir i Skandinavia, Chadi Freigeh.

Krig mot islam
Partiets kritikk av Vesten er som et ekko av erklæringen fra Taimour Abdulwahab, som sprengte seg selv til døde i Stockholm i forrige uke. Invasjonen av Afghanistan, Muhammed-karikaturene, og vestlig imperialisme i Midtøsten er i realiteten en krigserklæring mot alle muslimer, mener Hizb ut-Tahrir.

Men ikke nok med det. Partiet mener hele det demokratiske samfunnssystemet er i strid med islam.

– Europeiske myndigheter krever at muslimer skal akseptere en vestlig livsstil og sentrale vestlige verdier. Men på samme måte som det er galt av en muslim å være en del av diskotekkulturen, eller å drikke alkohol, så er det galt å delta i demokratiske prosesser. Demokratiet betyr at mennesker er lovgivere. Ifølge islam er det bare Gud som kan være lovgiver. En stat som ikke er grunnlagt på Sharia er ikke en islamsk stat, sier Freigeh.

Han understreker at partiet har helt forskjellig funksjon i Europa og i den islamske verden.

  • Hovedmålet er å gjenopprette kalifatet, det vil si én stat for hele den muslimske verden. Det siste kalifatet gikk i oppløsning etter første verdenskrig, da det osmanske riket falt og en rekke nye stater ble dannet i Midtøsten.
  • I ikke-islamske land er målet å «forsvare muslimenes identitet».

Click here to read the complete article