Dere har ikke fått folkets ja til å selge nasjonen bit for bit

Ingebrigt Steen Jensens aksjon «Nei til salg av Norge» får massiv støtte.

Ingebrigt Steen Jensen har fått massiv respons etter at han startet aksjonen «Nei til salg av Norge» tirsdag. Reklamemannen reagerer sterkt på at regjeringen ønsker å selge ut nasjonale verdier. Det er han ikke alene om. På bare én dag har facebookgruppen fått over 5000 likes.

Til Budstikka sier Steen Jensen at han tror han har tatt tak i noe som har gått under radaren til folk.

– Folk har ikke skjønt at regjeringen ønsker å selge ut nasjonale verdier, altså folkets eiendom til private investorer, sier Ingebrigt Steen Jensen.

– Nå begynner det å gå opp for veldig mange hva som skjer, og da protesterer de. Dette er ikke bare Erna og Sivs eiendom, men hele nasjonens, fortsetter han.

Vil selge seg ut

Regjeringen ønsker at staten selger seg helt ut av selskaper som Ambita, Baneservice, Cermaq, Entra Holding, Flytoget, Mesta, SAS og Veterinærmedisinsk Oppdragssenter (Veso). I tillegg skal eierskapet reduseres til ned mot 34 prosent i de børsnoterte selskapene Telenor og Kongsberg Gruppen.

På sin egen Facebookside har han lagt ut et forslag til opprop for folkeaksjonen «Nei til salg av Norge». I oppropet skriver han blant annet at det norske folk ikke ønsker at fiskeressurser, skog og utmark, eiendommer, infrastruktur og verdiskapende virksomheter skal selges ut, verken helt eller delvis.

– Vi mener derfor at dere ikke har legitimitet, altså folket i ryggen, når dere nå er i ferd med å gjøre dette. Nasjonale felles verdier eies ikke av den til enhver tid sittende regjering. De eies av nasjonen Norge, med alle dens innbyggere i bygd og by, av alle kjønn, aldre, politiske og religiøse oppfatninger og etnisitet, skriver han.

Steen Jensen peker også på at når disse verdiene er solgt, er de borte.

– Kan ikke ta med seg flytoget til Beijing
Tidligere redaktør av Dine Penger, økonomiskribent Carsten O. Five, er overrasket over at så mange støtter folkeaksjonen til Steen Jensen. Han mener det er helt riktig at staten selger seg ned i flere bedrifter som den eier i dag.

– Det er ingen grunn til at staten skal eie slike bedrifter det her er snakk om. Det er en uheldig maktkonstellasjon. Altfor mye makt på statens hender, sier Five til Budstikka.

– Entra Holding eier ikke mye skog og mark. Og om kineserne kjøper Flytoget, kan de ikke ta det med seg til Beijing. Jeg tror bare mange er redde for endringer. De er nostalgiske, fortsetter Five.

– Strømmer på

Ingebrigt Steen Jensen skriver på sin Facebook-side at regjeringen ikke har fått folkets ja til å selge ut nasjonen bit for bit i det korte tidsrommet den har fått velgernes tillit.

Responsen på den nystartede aksjonen har vært enorm, og Steen Jensen tolker responsen som at regjeringen er i fullstendig utakt med folket i denne saken.

– Dæven, folkens! Nå strømmer det på støtte til den så vidt påtenkte folkeaksjonen «Nei til salg av Norge» så man knapt kan andas! Ser ut som det kommer tre-fire nye sympatisører i minuttet, skriver Steen Jensen.

Nå planlegger han å lage en hjemmeside der folk etter hvert kan signere.

– Stor enighet

Ingebrigt forteller at han har fått tilbakemeldinger fra folk som er enige med ham fra folk fra alle politiske leire, og alle kanter av landet.

–  Dette er byfolk og folk på landet omforente om. Unge og gamle er det. Kvinner og menn, akademikere og arbeidsfolk, offentlig ansatte og folk som jobber i næringslivet har samme oppfatning. Jeg tror en slik aksjon kan få tilslutning fra et overveldende flertall i folket. Mitt tips er minst 90 prosent, skriver Steen Jensen.

Click here to read the complete article