Dödsskjutningarnas Hermodsdal: 6-åringar vågar inte gå ut och leka – rädda för att bli dödade

I Hermodsdal i Malmö lever invånarna i förlamning och skräck efter den senaste dödsskjutningen. En ung man sköts ihjäl med över tjugo skott i en i raden av väpnade uppgörelser inom och mellan de kriminella invandrargängen i Sveriges mest multikulturella stad. Många vågar inte längre gå ut efter mörkrets inbrott och gör det bara om de absolut måste, t ex för att handla mat. Barn vittnar om att de inte törs gå ut och leka i rädsla för att bli ihjälskjutna.

Granninitiativ har startats där de som är mindre rädda ledsagar de mest rädda när de ska bege sig ut på gatorna som numera regeras av de beväpnade kriminella gängen i huvudsak bestående av unga män med utomvästlig asylrelaterad invandrarbakgrund. Föräldrar vågar inte släppa ut barnen på lekplatser och barnen själva vittnar om hur dödsångest för att bli skjutna förtar lekglädjen.

En förtvivlad mamma berättar för media om hur hennes lille son upplever situationen att ha sin lekplats i ett område som är skådeplats för det väpnade gängvåldet:

– Han är sex och ett halvt år och frågar när han ska gå ut: Kommer de att skjuta mig nu? Jag förklarar och förklarar att det är fel som de håller på – att det inte är normalt att det ska vara så här. Men det är svårt för honom att förstå.

Vuxna boende i området som begränsas i sin rörlighet och känner rädsla för att drabbas av våldet undrar uppgivet:

– Vad är det för liv? Ska vi ha det så här? Folk går inte ut längre. Och de som måste gå ut, kanske för att jobba natt eller skift, tittar först i fönstret så att det inte står någon där.

Folk vågar inte gå ner i tvättstugan. De undrar vem står rummet intill? Eller utanför? Vem är nästa offer? Folk är rädda.

Det känns som om någon skjuter någonstans varje natt. Man vet bara inte var. Det är 2017 nu. Hur länge ska vi ha det så här? Ska vi ha det fortfarande 2025?

Det brutala gängmordet på en cykelbana är inte det första i Hermodsdal. Det har bara gått några månader sedan det förra gängmordet i området. Många funderar på att flytta. De vågar inte bo kvar. Några har redan sagt upp sina hyreskontrakt och börjat packa.

En annan kvinna i Hermodsdal delar för media med sig av sin upplevelse av hur det är att bo i området

Click here to read the complete article