Donald Trump raser mot Clinton. Publiserte liste der Norge og Saudi-Arabia troner blant giverland

Lister opp Norge som nasjonen som har gitt mest penger til The Clinton Foundation.

(Dagbladet): I ett-tiden i natt publiserte Donald Trump et innlegg på sin Facebook-profil der publiserte en liste over pengene presidentkandidat Hillary Clinton angivelig mottar fra utenlandske regjeringer.

– Sjelden har en potensiell presidentkandidat vært så tett knyttet til en organisasjon som mottar så mye støtte fra utenlandske regjeringer, står det på presidentkandidatens Facebook-profil.

På toppen av denne lista tronet Norge sammen med Saudi-Arabia. Ifølge Trump har Norge gitt et beløp på mellom 10 og 25 millioner dollar til organisasjonen The Clinton Foundation.

Han lister også opp Norad som en bidragsyter- det norske direktoratet for utviklingssamarbeid.

Sistnevnte skal ha gitt gitt mellom en og fem millioner dollar, ifølge Trump-posten.

Driver med bistand

Finansavisen har tidligere omtalt at Norge har gitt en sum på rundt 410 millioner kroner til The Clinton Foundation.

2014 ble det donert hele 129 millioner kroner til stiftelsen, mer enn tre ganger gjennomsnittsbidraget siden 2007, ifølge avisa.

– I tillegg er det gitt tilsagn om, men ikke utbetalt, et samlet beløp på 31 millioner dollar altså totalt 441 millioner kroner, uttalte kommunikasjonsrådgiver Veslemøy Lothe Salvesen i Utenriksdepartementet den 6. mai ifjor.

Oppgir å være politisk uavhengig

Ifølge The Clinton Foundation selv, er den apolitisk og ikke relatert til Clintons presidentkampanje.

I styret til organisasjonen sitter blant annet Bill Clinton, tidligere president og Hillary Clintons ektefelle, og datteren Chelsea.

Organisasjonen oppgir at driften dens retter seg mot å takle globale verdensproblemer innenfor områder som helse, økonomisk utvikling og likestilling.

– Norges støtte til The Clinton Foundation er underlagt samme resultatkrav, rapporteringsforpliktelser og tildelingskriterier som øvrig norsk utviklingsbistand, sa Veslemøy Salvesen i Utenriksdepartementet i mai ifjor.

Også kritikk fra Sanders

Dette er ikke første gang Donald Trump har kommet med kritikk angående støtten Clinton mottar fra fremmede nasjoner.

Også motkandidat Bernie Sanders (Demokratene) har gått til angrep på Clinton for bidragene The Clinton Foundations mottar, ifølge New York Times.

– Om du spør meg om jeg har et problem med en sittende minister i regjeringen tok i mot millioner av dollar fra utenlandske regjeringe, flere av dem diktaturer, så er svaret ja, sa Sanders tilbake i juni.

– Du har ikke noe reelt demokrati og sivile rettigheter i Saudi-Arabia, uttalte Sanders.

Click here to read the complete article