Dubai: Britisk kvinne risikerer straff etter å ha blitt voldtatt

Kvinnen er siktet for sex utenfor ekteskapet.

Det er gått tre år siden norske Marte Deborah Dalelv (28) ble pågrepet av politiet etter å ha anmeldt en kollega for voldtekt.

Den norske kvinnen ble dømt for alkoholbruk, sex utenfor ekteskapet og for å ha gitt falsk forklaring.

Etter nærmere en ukes arbeid fra norske myndigheter ble den norske kvinnen innkalt til en høring med statsadvokaten i Dubai , og noen timer senere kunne den norske utenriksministeren fortelle at den norske kvinnen kunne reise hjem.

Den gang sa utenriksminister Espen Barth Eide at Dubai «ikke har lyst på bråk med Norge hvis de kan slippe».

Nå har en britisk kvinne i 20-årene havnet i en liknende situasjon.

– Overfalt av to menn

Hun skal ifølge BBC ha vært på ferie da hun skal ha blitt overfalt av to menn. Etter voldtekten tok kvinnen kontakt med politiet. Men i stedet for å ta tak i voldtektanmeldelsen, har politiet valgt å pågripe kvinnen.

Ifølge de islamske lovene er det ikke lov å ha utenomekteskapelig sex, og kvinnen risikerer nå fengselsstraff og pisking hvis hun blir dømt.

Lang tradisjon

Radha Stirling i organisasjonen Detained in Dubai bistår den britiske kvinnen. Hun sier emiratene har en lang tradisjon med å straffeforfølge voldtektsofre.

– Vi har vært involvert i en rekke saker tidligere og vi jobber inn mot myndighetene for å få dem til å endre holdninger i politiet og rettsvesenet, sier Stirling til BBC.

Click here to read the complete article