En krigssone. Dette er fremtidens skole, sier flere

Den omtales, og det med rette, som «skandaleskolen». Fullt kaos og slåsskamper grupper mellom basert på nasjonal bakgrunn. Flere titalls politianmeldelser, våpenbeslag, narkosalg, seksuell trakassering, og en skole som må stenges fordi ledelsen mister kontrollen på en voldelig elevmassen. Nå er skolen gjerdet inn med piggtråd – som i en krigssone – og profesjonelle vakter kontrollerer hvem som kan sluses inn på skolens område. Slik ser fremtidens skole ut, mener flere. Velkommen til Nordens multikulturelle utstillingsvindu, Malmö.

Det er knapt så man tror hva man leser om Värnhemsskolan i sydlige Sverige. I fjor fikk skolen en såkalt «fredspris» fordi den tok imot så mange nyankomne asylsøkere. Og det hele dro seg nettopp til sent i fjor. Noen gutter tilhørende en annen nasjonalitet, skal ha sent et blikk mot ei jente som «tilhørte» en gutt fra en annen nasjonal bakgrunn. Da smalt det. Kaos og slagsmål mellom nyankomne fra Midtøsten og Afghanistan. Spenningen hadde allerede vært der over tid mellom disse gruppene, forteller Expressen. Det hele endte så voldelig at ambulansen inntok skolegården, det samme gjorde politiet. Deretter ble skolen stengt i to dager. Man hadde ikke kontroll over voldsparate elever.

2 000 elever og en overrasket rektor

Rektor Barbro Willners ble overrasket over beslutningen om å stenge skolen – noe politiet anmodet om. – Dette har jeg aldri opplevd før, sa hun den gang i november 2016, om skolen som har rundt 2 000 elever.

Vakter ble satt inn på skolens område, men heller ikke det hjalp. Nye voldshandlinger elever imellom, som også angrep politi på skolens område. Da er vi kommet til januar i år.

Click here to read the complete article