En uke i Sverige (slik lever de der)

Lett er det ikke å henge med i strømmen av nyheter fra Sverige. Ting skjer med så høy frekvens og i så rasende fart at det glipper iblant. Ikke slik å forstå at hver minste bilbrann skal rapporteres, men en gang i blant kan det være nyttig å se omfanget.

Så her er en harelabb-oppsummering av uka som gikk. Velbekomme.

Mandag:

Ungdomar tvingade till sig postbil Flera ungdomar tvingade till sig en gul postbil av två personer i Fosie i Malmö vid 21-tiden på söndagskvällen. De två skulle leverera matkassar i området. – Vad jag förstått har inget vapen använts. Man ska bara ha uppträtt väldigt, väldigt hotfullt, säger Fredrik Bratt, informatör vid Malmöpolisen, till Sydsvenskan.

Oscarshamn: Misstänkt mordbrand på asylboende

Malmö: Polisbilsbrännare döms till fängelse

Kvinna utsatt för våldtäktsförsök i Stadsparken i Lund

I Västerås, Göteborg och Södertälje sattes bilar i brand, och i Jönköping skadades en bil vid ett sprängattentat.

Man gripen för mordförsök En man har huggits med kniv i en lägenhet i Hagfors och förts till sjukhus i Karlstad under natten.

Död i bränd bil kan vara identifierad

Polisordern: Lägg undan vardagsbrott Morden i Malmö får konsekvenser över hela Skåne. Nu godkänner polisledningen att en del utredningar om vardagsbrott havererar. Prioriteringen beskrivs som tillfällig.

brinnande-polisbil-östberga

Tirsdag:

Fem 16-17-åringer ble tirsdag tiltalt for voldtekt mot en gutt under 15 år i Uppsala i oktober. Fire av de tiltalte og den fornærmede er afghanere, den femte tiltalte trenger tolking på persisk. Fem tenåringer tiltalt for grov gruppevoldtekt av barn

I Borlänge skadades två bilar i en brand som bedöms ha varit anlagd.

Stockholm: Två bilrånare tilltvingade sig en Audi S1 Sportback på Lidingö. En av rånarna hade ett pistolliknande vapen och de två i bilen tvingades ut. Ett av rånoffren fick ett slag i ansiktet. Misshandlade rånoffer och snodde bilen

Väpnat rån i Landskrona En knivbeväpnad man rånade apoteket på lasarettet i Landskrona.

Polisen söker vittnen efter våldtäktsförsök En 23-årig kvinna har polisanmält att hon utsattes för ett våldtäktsförsök i Stadsparken på måndagseftermiddagen. Det är tredje gången på kort tid som en ensam kvinna överfallits i centrala Lund.

Begärs häktad för terrordåd mot bönelokal i Malmö Den man som anhölls i helgen misstänkt för terroristbrott i Malmö begärs nu häktad för terroristbrott genom grov mordbrand. Den misstänkte mannen är syrisk medborgare, och uppges i handlingar bo på ett asylboende i norra Skåne.

Click here to read the complete article