Europas første innvandrerparti – «venn deg til det!»

I Nederland har innvandrerne dannet Europas første innvandrerparti – Denk (tenk). Partiet ønsker ikke integrering, sier de, men krever istedet «gjensidig aksept». Denk planlegger et rasismepoliti – enhver form for verbal rasisme skal straffes. De krever også innvandrerkvoter i bedrifter og myndigheter.

«Venn deg til det!» – slik lyder det trassige kampropet til Denk, i følge Die Welt. De har allerede to representanter i det nederlandske parlamentet, men rekrutterer ivrig til valget i mars blant den økende innvandrerbefolkningen. Partiprogrammet preges av islamske idéer.

Islamske skoler, hvor man ofte studerer Koranen på arabisk og foreskriver streng adskillelse mellom kjønnene, skal med et pennestrøk likestilles med de nederlandske skolene.

Språkene i opphavslandene skal i økende grad stå på læreplanen i de nederlandske skolene. I sykehus og aldershjem skal det, hvis partiet får det som det vil, gå «kultursensibelt» for seg. Det betyr tilpasning til islamske adferdskoder og religiøse spiseforbud.

Denk vil innføre en lovfestet innvandrerkvote på ti prosent i alle bedrifter, myndigheter og bedriftsstyrer.

New York Times skriver at partiet ikke akkurat heller olje på den opprørte nederlandske sjøen:

Denk was accused in the local Amsterdam centrist newspaper, Het Parool, of “fanning flames of immigrant discontent.” On social media, the party has been called “Netherlands haters.”

Man skal ikke påstå at Denk står med lua i handa der de krever særrettigheter for innvandrere som altså ikke ønsker å integrere seg i det nederlandske samfunnet. De av nederlenderne som ikke allerede hadde meldt sin støtte til Geert Wilders, vil nok ikke tenke seg om lenge når de ser hva som kommer som følge av deres egen toleranse.

Spesialistene begeistres. Det er jo for ille at de nederlandske partiene skal domineres av nederlendere – i Nederland! Det må det bli en slutt på. Cas Mudde, som gjerne skriver om de fæle høyrekreftene i artikler i den sosialistiske The Guardian, er i lett ekstase:

“What is unique about Denk is that it’s a party of people with a migration background who completely control the party,” said Cas Mudde, a specialist in European political and radical parties who was born in the Netherlands.

“Nonwhites have been in Parliament for a long time, but all the parties are still dominated by white Dutch people,” added Mr. Mudde, who is an associate professor at the School for Public and International Affairs at the University of Georgia. “We haven’t had a party dominated by nonwhite Dutch that has a potential chance of getting elected into Parliament.”

Grunnleggerne av partiet, Tunahan Kuzu og Selcuk Öztürk, tilhørte tidligere sosialdemokratene, men de forlot sosialdemokratene da de ikke ville være med på en skjerpet integreringspolitikk (som nei til burka og niqab). I tillegg liker de ikke Israel. Kuzu nektet å håndhilse på den israelske statsministeren Netanyahu.

Click here to read the complete article