Fascisme åpenbarer seg i Drammen?

Den ultranasjonale tyrkiske bevegelsen De grå ulver ser ut til å operere åpent i Drammen i en såkalt «kulturforening», og også i sportsklubben Fjell SK. Denne paramilitære ungdomsorganisasjonen til det høyreekstreme partiet Det nasjonale aksjonspartiet, anklages av tyrkiske myndigheter for å stå bak nærmere 700 politiske mord i perioden 1974 – 1980. Denne rasistiske gruppen er også sterkt antisemittisk. Det var ikke minst kontakt med medlemmer av De grå ulver som førte til at den svenske boligministeren, Mehmet Kaplan, måtte forlate posten sin tidligere i år. Hvordan kan disse urovekkende forholdene i Drammen ha gått under radaren til medier og andre sentrale aktører?

På en vegg i klubbhuset til Fjell SK, som blant annet driver med barnefotball, vitner vi holdninger som vanskelig kan mistolkes: Den ene veggen er prydet med fotografier av Devlet Bahçeli og Alparslan Türkes. Førstnevnte er nåværende leder, og sistnevnte er grunnlegger av Det nasjonale aksjonspartiet, MHP (Milliyetçi Hareket Partisi).

Türkes skal ha vært inspirert av nazistene og tituleres som «høvding» av tilhengerne. Han er også grunnleggeren av MHPs ungdomsgruppe, De grå ulver (Bozkurtlar), også kjent som Ülkü Ocakları (til engelsk oversatt til «Nationalist Hearths» av Wikipedia).

I klubbhuset på Fjell ser man også vimpler og flagg med symbolet til MHP, kunne leserne av Drammens Tidende (DT) konstatere 1. november i år (bak betalingsmur). Eksempelvis ser man på foto i denne avisutgaven MHPs logo på en prangende vimpel hengende på veggen, sammen med bilder av partiets grunnlegger, samt nåværende leder. DT selv ser ikke ut til å ha oppfattet hva som faktisk flagges ideologisk rett foran øynene deres.

Arrangement

Ikke bare i Fjell SKs klubbhus er sympatien med denne ultranasjonale bevegelsen med ambisjoner om et etnisk rent tyrkisk storrike synlig. I år, nærmere bestemt 28. mai, hadde Drammen Ülkü Ocağı et arrangement i Galterudhallen, annonsert på Facebook.

Et bildesøk på denne Facebook-siden knytter foreningen til Ulvene (se over).

Fra innbydelsen til dette arrangementet fremkommer det at en rekke profilerte tyrkiske firmaer i Drammen var sponsorer, som Cappadocia restaurant, Elite Engros, Saray restaurant, og Nor-Gøy dagligvare. Også Kiwi Mjøndalen er en sponsor.

Ulvene

De grå ulver sine tilhengere har, foruten bildet av en ulv, et ulvetegn formet med fingrene, som et varemerke. På bildet ser vi lederen av nasjonalistpartiet, Devlet Bahceli, som viser ulvetegnet, det vil si fingrene formes til et ulvehode.

Går vi tilbake til arrangementet i mai i Galterudhallen i Drammen og til bilder fra dette arrangementet som de selv har publisert på sin Facebook-side, finner vi igjen dette ulvetegnet.

Click here to read the complete article