Forfulgt konvertitt advarer mot farene ved islam

– Nå må vi bruke fornuft, sier Mona Walter. Hun ser at det allerede er mennesker som blir forfulgt i våre samfunn. Det sprenges bomber i Malmö, og sharialover om kjønnssegregering har sneket seg inn i svenske skoler. Nå må alle stå opp mot dette – alle som har en kristen moral – før det er for sent, sier hun.

Somaliske Mona Walter har bodd i Sverige i 22 år. Hun har over 50.000 følgere på sosiale medier. Bare på Facebook har hun 28.000.

Bor på hemmelig adresse

Flere ganger har hun blitt anmeldt for sine innlegg, og blitt blokkert tre ganger på Facebook. Hun må bo på hemmelig adresse og må ha politibeskyttelse når hun holder forelesninger. Og da hun skulle holde foredrag om religionsfrihet og ytringsfrihet i et område av Stockholm, var flere politifolk og større sikkerhet på plass enn da den svenske politiker Stefan Löfven var der.

Nylig var Mona Walter gjest hos TV Visjon Norge.

Flyktning fra Somalia

Hun har en sterk historie om da hun kom som flyktning fra Somalia til Sverige i 1994. Og hvordan hun som muslim møtte Jesus i 2006.

– Jeg ble en kristen i 2006, forteller hun.

Mona Walter forteller at Somalia var en sosialistisk, sekulær stat. Så hun visste egentlig nesten ingenting om sin egen religion, islam, da hun kom til Sverige. Bare det at hun var muslim, for nesten alle var jo muslimer.

Da Walter kom til Sverige, havnet hun i et område der det bodde mange muslimer.

For første gang opplevde hun kravet om at kvinner skal gå tildekket.

– Ellers blir man sett på som en hore. Og man skulle ikke kle seg vestlig og imiterer de ugudelige. Det syntes jeg ikke noe om. For jeg ville gå kledd som før, som en vanlig somalisk kvinne, sier Walter.

Leste koranen og ble ateist

I Sverige ville hun gå til moskeen for å bli en god muslim og studere islam. Hun skulle studere profeten Muhammeds liv og hans handlinger. Det førte til at hun ble ateist. På arabisk kalles Muhammed for «det perfekte menneske» og regnes som helt feilfri.

– Men når man leser Muhammeds biografi og om hans handlinger, var han ikke en gudsmann, sier Walter.

Hun nevner at han oppfordret sine tilhengere til at de ikke skal hilse på jøder og kristne. «Du skal presse dem bort om du møter dem på gaten», læres det.

– Det stred mye imot min egen moral og etikk. Det stemte ikke. Jeg kunne ikke akseptere Muhammed som én av Guds menn og som en profet. For jeg hadde en tanke om at alle religioner er gode, sier Walter.

En religion fylt av hat

Hun beskriver en religion fylt av intoleranse og hat.

– Man blir introdusert til en tro der jøder og kristne ikke regnes for å ha menneskeverd. De er ikke mennesker. Så jeg spurte hvorfor vi skal hate jøder og kristne? Imamene og de bokstavtro muslimene svarte at «Det er Allah som har bestemt det, og vi som mennesker skal aldri stille spørsmål ved hva gud har sagt».

Da brøt hun med islam og sa klart ifra at hun ikke ville være muslim. Hun ønsket ikke å underordne seg dette systemet.

– Jeg mistet troen. For jeg ville ikke tro på profeten Muhammed, sier Walter.

Det skulle få alvorlige konsekvenser.

– Det gikk greit så lenge jeg var ateist. De mener at du er et dårlig menneske, men de har hele tiden et håp om at du skal komme tilbake til troen. De håper å overtale deg, sier hun.

Tok imot Jesus og fikk dødstrusler

– Det var da jeg ble kristen at problemene begynte for meg, forteller hun.

Mona Walter fant Jesus gjennom en slektning som var blitt en kristen.

Hun flyttet fra Sverige til England, for hun våget ikke å vitne om at hun hadde blitt kristen i Sverige. Hun bodde i et lite område i Göteborg som er dominert av muslimer.

Hever seg over alle lover

– Og ifølge islam skal du drepes om du blir en kristen. Ikke en gang i det demokratiske Sverige er det tillatt å forlate islam. Også der er det dødsstraff for det. Hele det muslimske samfunnet kommer til å straffe deg, sier Walter og legger til:

– For fundamentalistene og de bokstavtro muslimene gjelder ingen av Sveriges lover. De handler kun på oppdrag fra Allah, sier hun.

Jesus sa – elsk dine fiender

Det tok tid før hun som ateist tok imot Jesus.

– Slektning min ringte fra England og fortalte begeistret om sin kristne tro. Men jeg mente at alle religioner står for hat og drap, så jeg vil ikke ha noe med noen religion å gjøre. Men hun maste og maste og overbeviste meg om å låne en bibel og lese. Så jeg lånte en bibel på biblioteket, forteller Walter.

Mona Walter åpnet Bibelen på Matt. 5:44. Hun ble svært sjokkert over det som sto der: «Elsk deres fiender, velsign dem som forbanner dere, gjør godt mot dem som hater dere, og be for dem som mishandler dere og forfølger dere».

– At jeg til og med skal elske min fiende og tilgi dem som forfølger meg, det er helt motsatt i min gamle tro, for der skal du drepe din fiende. Og du skal proklamere krig mot alle som ikke aksepterer islam, sier Walter.

Hun forteller at hun ble rørt over det hun leste.

Click here to read the complete article