Forfulgt konvertitt advarer mot farene ved islam

– Nå må vi bruke fornuft, sier Mona Walter. Hun ser at det allerede er mennesker som blir forfulgt i våre samfunn. Det sprenges bomber i Malmö, og sharialover om kjønnssegregering har sneket seg inn i svenske skoler. Nå må alle stå opp mot dette – alle som har en kristen moral – før det er for sent, sier hun.

Somaliske Mona Walter har bodd i Sverige i 22 år. Hun har over 50.000 følgere på sosiale medier. Bare på Facebook har hun 28.000.

Bor på hemmelig adresse

Flere ganger har hun blitt anmeldt for sine innlegg, og blitt blokkert tre ganger på Facebook. Hun må bo på hemmelig adresse og må ha politibeskyttelse når hun holder forelesninger. Og da hun skulle holde foredrag om religionsfrihet og ytringsfrihet i et område av Stockholm, var flere politifolk og større sikkerhet på plass enn da den svenske politiker Stefan Löfven var der.

Nylig var Mona Walter gjest hos TV Visjon Norge.

Flyktning fra Somalia

Hun har en sterk historie om da hun kom som flyktning fra Somalia til Sverige i 1994. Og hvordan hun som muslim møtte Jesus i 2006.

– Jeg ble en kristen i 2006, forteller hun.

Mona Walter forteller at Somalia var en sosialistisk, sekulær stat. Så hun visste egentlig nesten ingenting om sin egen religion, islam, da hun kom til Sverige. Bare det at hun var muslim, for nesten alle var jo muslimer.

Da Walter kom til Sverige, havnet hun i et område der det bodde mange muslimer.

For første gang opplevde hun kravet om at kvinner skal gå tildekket.

– Ellers blir man sett på som en hore. Og man skulle ikke kle seg vestlig og imiterer de ugudelige. Det syntes jeg ikke noe om. For jeg ville gå kledd som før, som en vanlig somalisk kvinne, sier Walter.

Leste koranen og ble ateist

I Sverige ville hun gå til moskeen for å bli en god muslim og studere islam. Hun skulle studere profeten Muhammeds liv og hans handlinger. Det førte til at hun ble ateist. På arabisk kalles Muhammed for «det perfekte menneske» og regnes som helt feilfri.

– Men når man leser Muhammeds biografi og om hans handlinger, var han ikke en gudsmann, sier Walter.

Hun nevner at han oppfordret sine tilhengere til at de ikke skal hilse på jøder og kristne. «Du skal presse dem bort om du møter dem på gaten», læres det.

– Det stred mye imot min egen moral og etikk. Det stemte ikke. Jeg kunne ikke akseptere Muhammed som én av Guds menn og som en profet. For jeg hadde en tanke om at alle religioner er gode, sier Walter.

En religion fylt av hat

Hun beskriver en religion fylt av intoleranse og hat.

– Man blir introdusert til en tro der jøder og kristne ikke regnes for å ha menneskeverd. De er ikke mennesker. Så jeg spurte hvorfor vi skal hate jøder og kristne? Imamene og de bokstavtro muslimene svarte at «Det er Allah som har bestemt det, og vi som mennesker skal aldri stille spørsmål ved hva gud har sagt».

Da brøt hun med islam og sa klart ifra at hun ikke ville være muslim. Hun ønsket ikke å underordne seg dette systemet.

– Jeg mistet troen. For jeg ville ikke tro på profeten Muhammed, sier Walter.

Det skulle få alvorlige konsekvenser.

– Det gikk greit så lenge jeg var ateist. De mener at du er et dårlig menneske, men de har hele tiden et håp om at du skal komme tilbake til troen. De håper å overtale deg, sier hun.

Tok imot Jesus og fikk dødstrusler

– Det var da jeg ble kristen at problemene begynte for meg, forteller hun.

Mona Walter fant Jesus gjennom en slektning som var blitt en kristen.

Hun flyttet fra Sverige til England, for hun våget ikke å vitne om at hun hadde blitt kristen i Sverige. Hun bodde i et lite område i Göteborg som er dominert av muslimer.

Hever seg over alle lover

– Og ifølge islam skal du drepes om du blir en kristen. Ikke en gang i det demokratiske Sverige er det tillatt å forlate islam. Også der er det dødsstraff for det. Hele det muslimske samfunnet kommer til å straffe deg, sier Walter og legger til:

– For fundamentalistene og de bokstavtro muslimene gjelder ingen av Sveriges lover. De handler kun på oppdrag fra Allah, sier hun.

Jesus sa – elsk dine fiender

Det tok tid før hun som ateist tok imot Jesus.

– Slektning min ringte fra England og fortalte begeistret om sin kristne tro. Men jeg mente at alle religioner står for hat og drap, så jeg vil ikke ha noe med noen religion å gjøre. Men hun maste og maste og overbeviste meg om å låne en bibel og lese. Så jeg lånte en bibel på biblioteket, forteller Walter.

Mona Walter åpnet Bibelen på Matt. 5:44. Hun ble svært sjokkert over det som sto der: «Elsk deres fiender, velsign dem som forbanner dere, gjør godt mot dem som hater dere, og be for dem som mishandler dere og forfølger dere».

– At jeg til og med skal elske min fiende og tilgi dem som forfølger meg, det er helt motsatt i min gamle tro, for der skal du drepe din fiende. Og du skal proklamere krig mot alle som ikke aksepterer islam, sier Walter.

Hun forteller at hun ble rørt over det hun leste.

Ble forelsket i Jesus

– Jeg leste og nermest «forsket» på hva kristen tro innebar, og bestemte meg for å bli en kristen. I dag har jeg Jesus i hjertet. Jeg har blitt «kjær i Jesus», sier hun på svensk.

Det var egentlig da forfølgelsen begynte. For ikke nok med at hun ble en kristen, hun har åpent gått ut og kritisert islam og fortalt hva religionen står for. Hva de lærer om ikke-troende. Og hva de sier om kvinner og kvinners menneskeverd. Og at man i islam ikke får kritisere koranen eller Muhammed.

– De sier at Muhammed var et perfekt menneske, men jeg forteller at han drepte og ranet. Han ga mennesker bare to valg – enten blir du muslim eller du blir drept, er budskapet, sier hun.

Forteller sannheten om islam

– Dette er noe jeg ikke kan akseptere. Så derfor forteller jeg sannheten til både muslimer og ikke-muslimer.

Walter vet at det finnes tusenvis av gode mennesker blant muslimene, så hun spør dem om hva de synes er rett.

– Men majoriteten av muslimer vet ingenting, slik jeg heller ikke gjorde. Når jeg forteller, blir de opprørt over at den personen som grunnla religionen deres var en morder og barbar. Det er vanskelig for dem å akseptere. Men jeg føler et stort ansvar for å fortelle muslimene sannheten, sier Walter.

Blir stemplet som rasist

Hun opplever at det er ikke bare de bokstavtro muslimene som vil drepe henne.

– Om du kritiserer islam, er det slik at du blir stemplet som rasist og fremmedfiendtlig, sier hun.

Mona Walter hevder at svensker flest er svært naive når det gjelder å se farene ved den store innvandringen av muslimer til Sverige.

– Folk er rett og slett dumme. Jeg blir så sint og opprørt. For svensker flest har et kristent verdensbilde og perspektiv. Et humanistisk tankesett om at du skal være god mot alle og alle er som deg. Den kristne etikken og moralen er at du skal elske din fiende. Og at vi alle er medmennesker og vise respekt, sier hun.

En totalitær politisk ideologi

– Men islam er det motsatte. Det er ingen religion, men en totalitær politisk ideologi.

Hun tar frem alle de grusomme drapene på kristne i Midtøsten.

– Dersom vi får hundre tusenvis med muslimer til Europa, er ikke alle disse bokstavtro. Men om det bare er én prosent av de som kommer som vil følge sharialovene, da er løpet kjørt for oss. Da blir det en katastrofe. Denne ideologien er det radikalt motsatte av vår. Og vi må forstå at når disse blir en majoritet og får makt, det er da denne intolerante delen av islam som tar over.

Sharialover er innført

– Når de er 5 eller 10 prosent av befolkningen, krever de rettigheter. Som for eksempel kjønnsskille i samfunnet, med jenter og gutter hver for seg, sier Walter og nevner at dette allerede er innført i svenske skoler.

– Gutter og jenter må ha gymnastikk hver for seg. Ni år gamle regnes islamske jenter for å være kjønnsmodne. De kan derfor ikke vise hud og hår, og kan ikke delta i svømmeundervisningen. Derfor er det mange innvandrerjenter som drukner, for de lærer ikke å svømme.

– I Sverige er det skoleplikt. Foreldre får bøter om de ikke sender barna sine på skolen. Men sosialdemokratiske lærere kan ikke krenke muslimer ved å kreve at elevene følger undervisningen.

– De i Sverige som har kjempet for likestilling mellom kjønnene, hadde snudd seg i graven om de hadde visst dette, sier Mona Walter.

Politikerne og kirken gir grønt lys

– Det er allerede gitt grønt lys for at muslimer kan sitte høyt oppe i politikken. De legger fram forlag på forslag, og de andre er fullstendig blåøyde når de sier «ok, for det er hans religion», påpeker Walter.

– De sier at islam er fredens religion og at vi alle har den samme Gud, sier hun og mener at også kirken i Sverige bøyer unna for islam.

– De beskytter islam. Det er ikke én prest eller erkebiskop som stiller spørsmål ved hvorfor kristne ikke får ringe med kirkeklokkene eller bygge kirker i muslimske land.

Bryter med demokratiet

Den tidligere muslimske kvinnen påpeker hvordan islam bryte med lovene i demokratiet som bygger på at alle har like rettigheter. Islam bryter også med alle de ti bud i Bibelen.

– Muslimene lever ikke i vår tid, men i Middelalderen. For den siste av sharialovene ble til 800-tallet. Vi må forstå at vi ikke kan leve etter middelalderlover i dag. Men så fort du sier dette i Sverige, blir du stemplet som rasist, sier Mona Walter.

– Men jeg svarer at jeg er en gift kvinne fra Afrika. Som svensk borger har jeg rett til å kritisere. Og islam sier at jeg ikke engang får velge hva jeg vil tro på, hun.

Frykter framtiden

Walter frykter hva som blir virkeligheten om det blir en stor majoritet med muslimer i Sverige.

– For se hva som skjer i Midtøsten, der kristne daglig blir angrepet av muslimer. Kristne og jøder blir sett på som «urene». Jeg har rett til å kritisere og si at dette vil vi ikke ha i Sverige. Jeg har rett til å si at jeg ikke vil ha muslimer hit, fordi jeg ser at det vil by på problemer.

– Man trenger ikke å gå mer enn 100 år tilbake i tid for å se hvordan kristne ble myrdet i Tyrkia. 3 millioner assyrere, armenere og andre minoriteter ble brutalt drept.

– Se hva som skjer nå i moderne tid, i Irak og Syria. Det hevdes at ISIS ikke er muslimer, men bare terrorister. Det stemmer ikke, sier Mona Walter.

Vi må ikke lukke øynene

Hun hevder at det ISIS har gjort av drap, fremdeles bare «en dråpe i havet» sammenlignet med hva Muhammed, islams grunnlegger og hans tilhengere, gjorde da de drepte og voldtok jøder og kristne.

– Det kan vi ikke lukke øynene for, sier hun.

Sverige har nå fått nesten rene muslimske områder, slik som i Malmö og i Göteborg.

– I Malmö er det daglig bilbomber. Jødene, som har bodd der lenge før muslimene kom, har flyttet ut av byen.

– Og vi må se på hva muslimene gjør i England. Er de integrert i det demokratiske samfunnet? Nei! Og hvordan lever muslimene i Frankrike? Er de integrert og lever i fred med andre? Nei. I Holland? Nei.

– Ser man utenfor Europa og den vestlige verden, så finnes det ikke ett eneste land der muslimene respekterer kristne, jødiske eller andre minoriteter. Og det finnes ikke ett land der muslimene selv får bestemme hvem de vil tro på. Over alt er det dødsstraff å forlate islam, sier hun.

Islam har blitt farligere

Mona Walter påpeker at vi må se på fakta og ikke la oss styre av følelser.

– Hvorfor skal det fungere her når det ikke fungerer andre steder? spør hun.

– Men muslimer flykter jo fra regimer, der shia og sunnimuslimer er i strid?

– Det er ikke demokratiet de søker de som kommer hit. For demokrati er «veien til helvete». Det lærte jeg meg som muslim. For demokratiet strider mot islam. Men man flykter fra krigen, sier hun.

Islam er blitt farligere.

– For 20-30 år siden var de muslimske områder mer sekularisert. I dag er de islamisert. Det er livsfarlig å få hit mennesker fra Irak og Afghanistan, som er islamisert.

– Hvorfor drar de ikke til rike muslimske land?

Walter stiller spørsmål ved hvorfor massene som rømmer fra krigen ikke immigrerer til Saudi-Arabia, som er et rikt land og har mer penger enn Sverige og Norge.

Hvorfor ikke til Kuwait, da hadde de unngått at barn drukner på vei over havet. Det finnes Emirater – land som de kan svømme til. Men lederne i disse landene er bevisst på hvorfor de ikke tar imot sine trossøsken.

Mona Walter er ikke i tvil om at muslimene kan ta makten i Sverige.

– Ja, helt klart. For det er det de lærer. I deres trosbekjennelse står det «Det finnes ingen gud uten Allah og Muhammed er hans profet..». Islam opphever derfor Bibelen, og alle andre politiske ideologier. For islams eneste mål er et verdenskalifat underlagt sharialovene. Slik man ser det i Saudi-Arabia, Egypt og flere andre land, sier hun.

Opphever ytringsfriheten

Mona Walter mener at dette tenker ikke politiske ledere på. De er blåøyde og naive. Og svenske journalister sier til henne at hun pisker opp stemningen og har utsagn som fører til fremmedfiendtlighet. Men hun har rett til å kritisere. Paragraf 19 om ytringsfrihet er den aller viktigste. Men også den er i ferd med å bli svekket.

– I går leste jeg om en lærer som hadde fått sparken, fordi han skrev på Twitter at «islam er en farlig fascistisk ideologi».

– Vi som kritiserer blir stemplet for å ha fobi mot islam. Men dette er ingen fobi. Dette er en frykt for realiteter, sier Walter.

Click here to read the complete article