Fremskritt: Burka som uniform i politiet

Nei da, det er ikke 1. april i dag. Politimesteren i West Midlands har faktisk nylig sagt at det kan være aktuelt med kvinnelige politibetjenter i burka. Hva gjør man ikke for å prøve å få flere muslimske kvinner ut i arbeid? Hva gjør man ikke for å holde fast ved den lykkelige illusjonen om multikulti? Om islam som fredens religion? Det finnes vel ikke et eneste land i den islamske verden hvor kvinner i politiet bruker burka. Men “alt” er mulig i Europa?

Jeg måtte lese saken to ganger for å sjekke om dette kunne være en spøk. Det er det å melde ikke. Og la meg føye til dette: Jeg har heller aldri møtt en politikvinne i Pakistan i hijab. Men burka kan bli gangbar vare  – i Midlands, England. Burka vurderes, som det heter, for å få et mangfoldig politi. Hvorfor ikke da også menn i jihad-uniform?

West Midlands Police has said it will discuss letting the traditional Islamic dress – which covers the entirety of a woman’s face and body – to become part of Muslim female officers’ uniform.

At a recent meeting, Chief Constable David Thompson, said he would consider employing staff who wear a burka as he looks to increase black and minority ethnic (BME) officers in the region to 30 per cent.

Vi har ingen barrièrer i forhold til burka, proklamerer den henførte politimester Thompson. Men det tror jeg folk flest har, kjære Thompsen. En kvinnelig politi i burka vil ikke møte motstand når arrestasjoner etc skal utføres? Snakker om å legge opp til massiv konflikt. Jeg hadde aldri funnet meg i en eneste mild henvendelse en gang fra et mobilt fengsel – om jeg så må i fengsel for nettopp det å bruke sunn fornuft. Og hva med menn? Kan disse burkakvinnene ta på huden, eller jakkeermet til en mann?