Han skar meg opp fra munnvika til haka

Ble liggende bevisstløs i snøen i to timer etter overfallet.

På vei hjem fra Frea-fest i Øvre Alta i dag tidlig fikk Jon Vegar Holten sitt livs verste opplevelse.

– Jeg var akkurat gått ut av bilen jeg satt på, og var på tur hjem til Knausen da det kom to menn av utenlandsk opprinnelse gående mot meg, forteller Holten til Altaposten.

– Skjønte du at de ville angripe deg?

– De kom mot meg og da blir man jo skeptisk, sier Holten, som var tvunget å gå til motangrep da de gikk på han og ba om å få alt han hadde på seg av verdisaker.

– Jeg klarte å slå ned den største av dem, men da kom den minste på meg med kniv. Han skar meg opp fra munnvika til haka og deretter slo han meg med noe hardt i bakhodet. Jeg ble da liggende på bakken i to timer, bevisstløs.

– Håper de blir tatt

Når Altaposten snakker med Holten klokka halv to tirsdag ettermiddag har han akkurat kommet hjem fra legevakta. Angrepet er også anmeldt.

– Politiet var like sjokkert som meg, sier Holten, som ikke ønsker å gjøre saken om til en for eller mot innvandringssak.

– Nei, for all del. Det vil bare ta helt av. Dette var en forferdelig opplevelse og jeg håper de blir tatt, sier Jon Vegard, som kun ble frastjålet et mastercard.

– Det kommer de ikke langt med.

Matt, sjokkert og oppgitt

– Tenker du at dette kunne gått verre?

– Ja, det er klart. Men jeg er ikke sint. Bare matt, sjokkert og oppgitt, sier Holten, som ber om fred til å hvile seg etter skrekkopplevelsen.

Han er profilert som skiferdriver og i dag styreleder i Alta skiferbrudd.

Click here to read the complete article