Hevder at muslimer vil være i flertall i Norge i 2060

Organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) har i dagene etter terrorangrepene utdelt nærmere ti tusen flygeblader. Budskapet er klart: – Norge blir muslimsk om femti år.

Det var litt over 2000 muslimer i 1970. I dag er det over 260.000. Det er en hundredobling. La oss anta at vi ser en tidobling av muslimer de neste 50 år. Det blir 2,6 millioner muslimer, konstaterer lederen i SIAN, Arne Tumyr.

Brosjyren på fire sider påstås å bygge på rene fakta. Eksempel på slik fakta er at muslimer er «pålagt å drepe, avbryte avtaler med og drive terror mot ikke-muslimer».

Dette hevder organisasjonen vil inntreffe så snart muslimene er i flertall; nærmere sagt i år 2060.

Tumyr er så sikker i organisasjonens påstander, at han utlover 100 kroner i dusør til den som kan finne faktafeil i organisasjonens brosjyre. TV 2 Nyhetene tok han på ordet, og kontaktet Statistisk sentralbyrå.

Vekkelsesbølge

– Jeg mener at det er null prosent sannsynlighet for at muslimer kan bli i flertall i Norge i 2060. Med ett forbehold: at det ikke kommer en vekkelsesbølge i Norge, som innbefatter etniske nordmenn, sier innvandringsforsker Lars Østby fra Statistisk sentralbyrå.

Lars Østby fra Statistisk Sentralbyrå sier det er lite sannsynlig at det vil bli et flertall muslimer i Norge. (Foto: TV 2)