Hundrevis av sivile massakrert i Aleppo

Russland erklærer at krigen om Aleppo er over. En regjeringsvennlig milits anklages for å gå fra hus til hus og likviderer sivile.

Russland erklærte tirsdag at krigen om Aleppo er over. Samtidig anklaget FNs høykommissær den regjeringsvennlig militsen for å gå fra hus til hus og likvidere titalls sivile i de tidligere opprørskontrollerte delene av Aleppo.

100.000 sivilister er omringet av regimetro milits øst i Aleppo, der de utsettes for angrep i form av bomber og summariske henrettelser, melder lokale humanitære organisasjoner.

Blir henrettet i gatene

NERGAARD: Per Nergaard er generalsekretær i Norsk Folkehjelp.

– Vår partner i organisasjonen Masrrat melder at hundrevis av sivilister har blitt henrettet i gatene. Vi er svært bekymret for alle våre kollegaer i Aleppo, sier generalsekretær i Norsk Folkehjelp Per Nergaard.

Han forteller at de har fått en «hjerteskjærende» bønn om hjelp fra flere organisasjoner i området, som forteller at både de selv og den sivile befolkningen frykter eller har blitt utsatt for omfattende grusomheter.

Et av virkemidlene regimet angivelig bruker for å rydde ut gjenværende opprørere og deres støttespillere, er såkalte «bunker busters». Disse bombene er konstruert for å trenge dypt ned i bygningsstrukturer og forårsake massive ødeleggelser.

I RUIN: Regjeringssoldater i gatene i Aleppo etter at krigshandlingene har stilnet.

– Den verste humanitære tragedien i det 21. århundre foregår rett foran øynene våre. Aleppo er inne i sine aller mørkeste dager, sier den franske ambassadøren François Delattre.

Krisemøte

Delattre og Nergaard får støtte fra flere av toppene i det internasjonale samfunnet, der det er liten forståelse for at det russisk-støttede Assad-regimet fortsetter kampene, tross at de nå kontrollerer 99 prosent av Aleppo.

En mann og en kvinne på flukt med et barn i Aleppo mandag.

Et krisemøte i FNs holdes tirsdag kveld, og tema er hvordan man skal få til en avtale om at Russland og Damaskus legger ned våpnene sine slik at sivilister kan reddes, istedenfor å bli henrettet eller drept som konsekvens av kampene.

Ifølge Frankrike sitter Vladimir Putin og Sergej Lavrov på løsningen.

Click here to read the complete article