Hva skjedde egentlig, Dagbladet, NRK og NTB?

Hva skjedde

OPPRØR PÅ KORSIKA: En større mengde korsikanere tok til gatene for å demonstrere mot muslimske gjenger som med jernrør angriper brannmenn og politimenn. Mangelen på respons fra myndighetene gjorde at innbyggerne selv ramponerte en moske og satte fyr på koraner. (Foto: Demonstranter på Korsika marsjerer mot “utenforskapsområdet” der overgriperne bor).

Internasjonale og norske medier kunne nylig fortelle om at lokale innbyggere på den franske øya Korsika hadde vandalisert en moske. De skal ha stormet lokalet, ødelagt dører, knust vinduer og tent på koraner. Men hva var foranledningen? Det skrives det lite om i norske medier. Der Dagbladet gjennom NTB melder svært lite, utelater NRK bakgrunnen helt. Slikt blir det dårlige nyheter av.

Det begynner å bli vanskelig å stadig finne nye forklaringer på hvorfor norske medier selektivt utelater relevant informasjon i sine nyhetssaker. Er det tidspress på journalister? Er det mangelfull informasjon fra nyhetsbyrået? Er det politisk motivert?

Alt vi vet er at de etablerte og statsstøttede mediene stuper i opplag og lesere. Det nye navnet, dinosaur-media, sitter bedre og bedre på medier som Dagbladet og NRK.

Nyheten det gjelder denne gang kommer fra den franske øya Korsika. Ifølge internasjonaleog nye medier i Sverige, så skal et angrep på en moske ha blitt utløst av at muslimske innvandrerungdommer angrep og skadet to brannmenn og en politimann i tjeneste.

D

KORSIKA: Korsika er en øy utenfor den franske kysten. Til tross for at det knapt bor 300.000 på øya finnes det fem moskeer og en mindre muslimsk befolkning, som i all hovedsak bor i det som beskrives som “lav-inntektsområder”. Disse områdene er preget av kriminalitet og forsøpling, samt prostitusjon og salg av narkotika.

Det var på julaften at en gruppe “maskerte ungdommer” i det innvandrertette området Jardins de L’Empereur angrep og skadet to brannmenn og en politimann som var ute og jobbet. Brannmenn hvis oppgave det er å redde liv. Redde kvinner, barn, eldre og syke fra døden. Med livet som innsats.

Innvandrerungdommene hadde startet en brann for å lure brannvesenet og politiet ut i området, for deretter å angripe dem når de kom frem. En brannmann forteller til fransk TV at rundt 20 menn bevæpnet jernstenger og baseballkøller gikk til angrep på dem. De forsøkte å knuse vinduene på brannbilen, mens brannmennene forskanset seg i bilen.

Det å skade brannmenn ute på oppdrag er ikke bare noe av det mest avskyelige man kan gjøre, det er å melde seg ut av samfunnet totalt.

Click here to read the complete article