Hva skjedde i Sverige, Trump?

Til oppildnede tilhengere sa USAs president «Bare se hva som skjedde i Sverige i går» i en valgkamptale. Men hva skjedde i Sverige i går? undrer svenskene.

Så nysgjerrige er de at den svenske ambassade i Washington har tatt kontakt med det amerikanske utenriksdepartementet for å få en forklaring på hva Trump mente, opplyser svensk UD til nyhetsbyrået TT.

– Så får vi se om vi får et svar, sier pressekontakt Catarina Axelsson, ifølge NTB.

Spørsmålet tar nå av på sosiale medier, og den som tvitrer fra kontoen @sweden har fullt opp med å dementere at det har skjedd et terrorangrep eller lignende i Sverige.

– Nei. Ingenting har skjedd i Sverige. Det var ikke noe terrorangrep. I det hele tatt. Nyhetene akkurat nå handler om Melfest, skriver skolebibliotekaren Emma, med henvisning til Melodifestivalen.

En ny svenske er ansvarlig for kontoen hver uke, og Emma var nok ikke forberedt på stormen som kom i løpet av hennes tid som Twitter-ansvarlig.

I det siste innlegget holder hun hånden foran ansiktet og skriver at hun er klar for å legge seg: «Vær sikker på at alt står bra til her!».

– Kan ha henvist til TV-program

Uttalelsen om Sverige og flere andre land kom under Trumps politiske folkemøte lørdag, som er hans første valgkamparrangement for presidentvalget i 2020.

– Se hva som skjedde i går kveld i Sverige. Sverige? Hvem kunne tro det? De tok inn en masse mennesker og fikk flere problemer enn de trodde var mulig, sa presidenten fra scenen i Florida lørdag kveld.

Click here to read the complete article