Hvordan vestlige og norske journalister lurer deg trill rundt

Vi som fortsatt har litt verdighet igjen må fortelle sannheten, selv om de indoktrinerte massene ubønnhørlig vil spytte i ansiktene våre.

Jeg jobbet i irakisk Kurdistan, ikke langt fra byen Mosul, et av områdene erobret av ISIS. Denne erfaringen tydeliggjør den brutale vestlige propagandaen som om det eksisterer to parallelle virkeligheter. Som journalist har du et ansvar og en plikt ovenfor den norske befolkingen.

Av Andre Vltchek. Oversatt med vennlig tillatelse fra forfatteren. Andre Vltchek er en filosof, forfatter, filmskaper og gravende journalist. Han har dekket kriger og konflikter i dusinvis av land. Hans nyeste bøker er «Exposing Lies Of The Empire” og “Fighting Against Western Imperialism Discussion with Noam Chomsky».

Løgner fra vestlige journalister

Siden mitt forrige besøk, i slutten av 2014, har hele «Kurdistan-regionen» kollapset. Arbeidsledigheten har vært på vei oppover, uoffisielt nådde den 50%, fattigdommen florerer, de offisielle tallene er manipulert. Lønn har ikke blitt betalt på månedsvis, og tilstrømningen av flyktninger som ankommer fra Mosul, ofte i en tilstand av nær sult, kan kun stole på sine slektninger og venner for hjelp.

Men Vesten har sunget lovsanger om denne lydige delen av Irak. Det er fordi – som flere land i Afrika eller Indonesia – Kurdistan-regionen har vært villig til å ofre sitt eget folk. Så lenge vestlige og tyrkiske selskaper kunne tjene penger her, og så lenge de var fornøyd, hvorfor skulle de bry seg med lokalbefolkningen og deres elendighet?

Dette er en realitet – en som kan bli sett og bekreftet; den kan bli beskrevet av lokalbefolkningen hvis man tar seg bryet med å lytte.

Den andre virkeligheten er den som er bygget av vestlig propaganda. Her har Kurdistan-regionen blitt fremstilt som trygg, sekulær, demokratisk og vest-vennlig.

Kontrasten mellom virkeligheten og vestlig media

På kvelden i Erbil, prøvde jeg å se på nyhetene. Jeg kunne ikke finne noen kjente kanaler: RT, PressTV eller Telesur.

Den syriske hæren var endelig i ferd med å frigjøre Aleppo. Russland ga luftstøtte. Håpet var begynt å vende tilbake til et land som har blitt helt ødelagt av vestlige, tyrkiske og saudiske interesser, og av flere terroristgrupper direkte skapt av NATO. Takket være den syrisk-russiske koalisjonen, har mer enn én million internt fordrevne allerede vært i stand til å vende hjem.

Jeg fikk denne informasjonen fra egen erfaring, fordi jeg er basert i Libanon og arbeider over hele Midtøsten. Og jeg kan vitne om at dekningen som tilbys av de beste «alternative» mediene, som for eksempel RT, har vært konsekvent detaljert og objektiv.

Click here to read the complete article