Indvandrerdrenge ned til 8 år hærger butikker, kalder kunde ‘luder’, og gør som det passer dem

Din lille luder«.
“De gik helt tæt på mig, da de sagde det, selv om jeg og min mand var de eneste kunder i butikken, og der var god plads. Min mand sagde heldigvis, at jeg ikke skulle reagere, for hvad kunne der så ikke være sket? Vi var rystet flere dage efter, og vi har ikke turdet komme i butikken siden.”

Et ægtepar havde været i biografen og nu skulle de handle i Lidl ved Motalavej i Korsør. Men her blev en hyggelig aften forvandlet til en meget ubehagelig oplevelse. Det skriver Sjællandske, sn.dk 25.2.

“Lige efter, vi var gået ind i Lidl, kom der denne flok på cirka 10 unge indvandrerdrenge. De gik straks i gang med at åbne chipsposer, som de spiste af, ligesom de smed chips på gulvet. De var stærk provokerende. Da vi kom op til kassen, sagde vi med lav stemme til den meget unge kvindelige ekspedient, at flokken af drenge havde åbnet poser med chips og smidt med dem. Hun svarede, at det gjorde de altid, og hun ikke kunne gøre noget, fortæller den kvindelig del af ægteparret til Sjællandske.

Ægteparret har henvendt sig fordi de har læst om indvandrerdrenge som skaber store problemer for de lokale butikker. Blandt andet i Lidl.

Indvandrerdrenge mellem 8 og 16 år bruger butikkerne som varmestue. De spister af varerne. Generer det kvindelige personale. nægter at forlade butikkerne. Laver hærværk. Og har altså kaldt en kunde for ‘luder’.

Det skete i september 2016, og det viser, at de aktuelle uroligheder har stået på i månedsvis. Men området har været præget af de samme problemer i flere år. Det har Den Korte Avis skrevet om i flere artikler tilbage fra januar 2014.

Benny Svendsen

I 2014 havde Benny Svendsen, der er indehaver af Dansk Outlet, problemer med unge indvandrere, som var utilfredse med, at han ikke ville ansætte en af dem.

Nu står Benny Svendsen igen frem og fortæller hvordan problemerne er fortsat og er de samme her tre år efter.

Han fortæller, at de blandt andet har skubbet til en af hans yngre kvindelige ekspedienter, da hun bad dem forlade butikken. Han siger, at alle de unge af anden etnisk herkomst end dansk. sn.dk 24.5.

Dagligvarerbutikken Lidl har fået smadret to store ruder øjensynligt med stenkast, ligesom butikken ofte bruges som varmestue om aftenen af de støjende unge, der spiser af slikposer uden at betale. De nægter også at forlade butikken, når de bliver bedt om det, hvis personalet er yngre kvinder.