Ingebrigt med folkeaksjon: – Erna og Siv kan ikke selge unna folks eiendom

Ingebrigt Steen Jensen har startet folkeaksjonen «Nei til salg av Norge». Responsen har vært enorm.

Jeg tror jeg har tatt tak i noe som har gått under radaren til folk. Folk har ikke skjønt at regjeringen ønsker å selge ut nasjonale verdier, altså folkets eiendom til private investorer, sier Ingebrigt Steen Jensen til Budstikka.

– Nå begynner det å gå opp for veldig mange hva som skjer, og da protesterer de. Dette er ikke bare Erna og Sivs eiendom, men hele nasjonens, fortsetter han.

Reklamemannen har dratt frem slagordet «Nei til salg av Norge», som ble brukt under EEC-kampen på 70-tallet. Aldri tidligere har han fått flere tilbakemeldinger og likes på Facebook.

– Jeg har jo lagt ut noen innlegg de siste årene, men det har aldri tatt av på denne måten. Tanken om en folkeaksjon for å få stanset regjeringens planer om å selge nasjonale fellesverdier til private investorer har tatt helt av. Jeg har nok rørt noe ved den norske folkesjelen, forteller han.

– Helt i utakt med folket

– Responsen så langt tyder nemlig på at regjeringen er totalt i utakt med folket når den ønsker å selge nasjonale verdier som fiskeressurser, skog og utmark, flytog og veivesen, offentlig eide bygninger og våre mest verdifulle selskaper til utenlandske og norske investorer. Blant virksomhetene regjeringen ønsker å «selge seg ned i», eller redusere folkets eierskap i, er nøkkelbedrifter som Statoil og Telenor, fortsetter Steen Jensen

Han mener at denne regjeringen kun har et lite vindu på fire år hvor de nå er på vei til å ta beslutninger og selge unna verdier som ikke kan kjøpes tilbake.

– Dette er ikke det norske folk interessert i. Hadde landet vært i en økonomisk situasjon hvor vi var på randen av konkurs kunne vi kanskje ha forstått det, men pengene fra salg av disse eiendommene og selskapene kan vi ikke engang bruke, vi trenger dem ikke, sier Steen Jensen.

«Alle» er enige

Høyrefolk, venstrefolk og sentrumsfolk har gitt Ingebrigt tilbakemeldinger på at de er enige med han.

Click here to read the complete article