Jag besökte Nice

Den 19:e juli reste jag själv till Nice för att besöka staden och platsen för den fruktansvärda massakern som skedde på strandpromenaden den 14:e juli då många vuxna och barn fick sätta livet till.
Anledningen till denna resa var att jag under tre dagar, med egna ögon och intervjuer av boende och turister i Nice ville ta reda på vad som verkligen hände. Varför skedde detta och vem begick denna handling?
I vår media har det målats upp som om att gärningsmannen var en förvirrad galning.
I Frankrike var situationen något liknande till en början. Många har fortfarande den åsikten att gärningsmannen var galen och att dådet skulle vara en plötslig ingivelse.

Jag har pratat med poliser, militärer, taxichaufförer och invånare i Nice. Nu är bilden en helt annan. Dådet är utfört av en jihadist. Detta har planerats under ett år och han har haft tre medhjälpare till detta. Återigen har media och politiker försökt mörka sanningen bakom de attacker som utförs av jihadister runt om i Europa.
Eftersom etablissemanget vägrar medge att detta har med islam att göra blir problemet svårare att lösa och bekämpa. Dessutom signalerar våra ledares tafatthet mot islam en svaghet. Vi är i islams ögon redan besegrade.

Vi som har kunskapen om islam, ex-muslimer, kristna från Mellanöstern och andra människor som studerat islam, får då strida på två fronter. Dels mot islam och sedan även mot etablissemanget som inte benämner problemet vid dess rätta namn. Återigen tror våra politiker och media samt allmänheten att detta går att lösa genom att bekämpa symtomen av islams lära. Tar man bort symtomen finns ändå sjukdomen kvar. I detta fall är sjukdomen islam och dess profet Muhammed. Symtomen är jihadisterna.

Om jag ska försöka mig på att ge en liknelse som gör det lättare att förstå detta problemet. Låt oss säga att vi har en massmördare som härjar i Sverige. Han har dödat hundratals människor med kniv. Inte någon skulle väl tro att vi löste detta problem genom att ta ifrån denne massmördares kniv och sedan bjuda in honom att leva i samexistens i vårt samhälle?
Översatt till problemet med islam är att kniven är jihadisterna och massmördaren är islam. Tar du bort hundra jihadister skapar islam ytterligare tusen eftersom islam som religion och ideologi är roten till problemet.

Vill inte etablissemanget medge roten till detta problem får vi fortsätta leva med denna ständiga rädsla för attacker av jihadister eller vara beredda på att våra demokratiska länder blir kontrollstater för att undvika detta.

Det vi nu får uppleva i Europa med ständiga attacker av jihadister är bara en droppe av det som kristna och judar har levt med under 1400 år i Mellanöstern. Tro inte att islam i Europa är annorlunda än vad islam är i Mellanöstern.

Click here to read the complete article