Jenter ble truet med voldtekt. Rektor: – Jenter er spennende for gutter

Svenske skolejenter truet med voldtekt og drap. – Jenter er spennende for gutter, sier rektor.

Tre gutter antastet tiårige skolejenter i Sverige. En jente ble klemt oppetter en vegg og truet av gutten med:

– Jeg skal knulle deg, ifølge jenten. Guttene skal også ha truet med å drepe jentene om de fortalte noen om hendelsen.

– Dette forbinder jeg med at jenter er spennende for gutter, sier rektor. Det skriver svenske Aftonbladet.

Angrep på lekeplassen

Det var i begynnelsen av oktober hendelsen utspant seg på en skole sør for Stockholm. Jentene, som går i fjerde klasse, var på vei til en liten hytte ved lekeplassen når tre gutter kom løpende etter dem, mens de skrek «angrip». Guttene skal ha holdt fast minst en av jentene og slått henne flere ganger i ansiktet. En av guttene skal ha truet med voldta både jentene, og deres foreldre, før jentene klarte å komme seg løs.

Drapstruet

Jentene rapporterte om hendelsen umiddelbart til skolepersonalet. Senere samme dag skal de ha fått drapstrusler fra en av guttene.

Skolen hadde senere et møte med jentenes foreldre. Denne samtalen ble tatt opp på bånd, og Aftonbladet har hørt deler av opptaket.

På spørsmål om hva skolen hadde gjort etter hendelsen, svarte fra rektor at skolen hadde snakket med guttene. De skal ha beklaget hendelsen og bedt om unnskyldning.

En av foreldrene sa på møtet at jentene ikke vil returnere til skolen før guttene er borte. Rektor uttalte da at: – Det kan jeg bare si at det kommer ikke på tale, skriver Aftonbladet.

Den kvinnelige rektoren sier videre at guttene har en rett til å gå på skolen og at de har beklaget oppførselen. Hun beskriver hendelsen som en lek som har utartet og at jentene bare fikk klaps på kinnet. Jentene selv beskriver det som harde slag til ansiktet.

Rektoren mener videre at jentene og gutter er ulike og har forskjellige måter å vise at de er interessert i hverandre.

Skolen har politianmeldt

Skolen har, via rektor, anmeldt hendelsen til politiet som overfall. Anmeldelsen nevner ikke trusler om voldtekt og drap. Ei heller slag i ansiktet, ifølge Aftonbladet.

Click here to read the complete article