Kom til Norge og slipp å jobbe resten av livet

Norsk innvandringspolitikk er som å ta en vill løve med seg hjem, og så la den spise deg opp.

Navaz Virani er ikke nådig. Norsk innvandringspolitikk er på ville veier, mener ham.

– Norsk innvandringspolitikk er som å ta en løve inn fra jungelen og hjem til en enebolig. Så lar du han få fem kilo med fersk kjøtt hver dag, uten å jakte. Så, etter tre år, tar du han ut av buret og sier at han skal jakte selv. Det første han da gjør, er å spise deg opp, sier Virani til Nettavisen NA24.

Virani er ikke hvem som helst. Han kom til Norge i 1973 etter at han og familien ble jagd bort fra Uganda av diktatoren Idi Amin.

– Jeg begynte raskt å jobbe og giftet meg tidlig med en norsk jente. Jeg gikk 20 kilometer langrenn første året og hadde barn da jeg var 18 år – så det gikk veldig kjapt med meg, sier han.

Siden har han skapt en millionbedrift og er trolig god for nærmere 200 millioner kroner og serverer jevnlig mange norske kjendiser og flere fra kongefamilien på sine restauranter via Mona Lisa-Huset.

– Jeg ble vist til et kontor hvor jeg kunne hente lommepengene mine. Men det nektet jeg. Så lenge jeg hadde to armer og ben, så skulle jeg ikke ta imot lommepenger. Det var min holdning, sier han.

Mennesker blir ødelagt

Han mener norsk innvandringspolitikk er altfor snill. I tillegg tar asylbehandlingen altfor lang tid.

– Norge ødelegger alt ved å sy puter under armene på folk. De får ikke lov til å jobbe, de får farge-TV og alt. Etter tre år, når de endelig kanskje får lov til å bli her, så er mennesket ødelagt totalt, sier Virani.

Han opplyser at i flere land i Afrika i dag er det plakater hvor det står at du kan reise til paradis for x-antall kroner, og paradiset det siktes til er Norge.

– Vi lærte om isbjørner før jeg kom til Norge, men nå lærer de, at dersom de slipper inn, så skal de slippe å jobbe resten av livet, sier Virani.

– Når det florerer slike plakater i mange land, så rekrutterer man folk som har en agenda. Det er ikke bra, fortsetter han.

Han viser til Somalierne, en folkegruppe som sliter mye i Norge i dag.

– Somaliere er de flinkeste sjåførene i Afrika, de driver blant annet med nesten all langtransporten fra Kairo til Cape Town. De driver mye med flytransport, lastebiltransport og så videre. Det samme er det i USA, der de er forretningsmenn. Men i Norge, så sliter de med å komme i gang, sier Virani.

Systemet dreper entreprenørånden

For Virani er stolt av å ha vokst opp i Afrika og mener de fleste som kommer fra sitt barndoms kontinent, er hardt arbeidende folk.

– De jeg kjenner fra min tid i Uganda og Kenya er utrolig hardtarbeidende og fine folk. Det står derfor ikke på evnen eller viljen, men jeg tror systemet må forandres, for at vi skal kunne se hva mange av flyktningen er god for.

– Systemet dreper entreprenørånden, sier Virani.

Han er, som Norges raskeste mann på 1990-tallet, Fernando Ramirez, redd for ghettoene som er i ferd med å skapes i Oslo.

– Det er lenge siden jeg har vært på Grønland, men det er veldig vanlig at det oppstår ghettoer – det gjør det jo med nordmenn i Spania og Thailand også, for eksempel. Men folk bør spres mer, sier Virani.

– Er det noe politikerne bør gjøre for å løse opp i den problematikken?

– Jeg mener at man må ta jobbene der de finnes. Er det en fiskefabrikk i Lofoten som trenger folk, så må du ta den jobben, ellers så får du ikke noen penger, sier Virani.

– Man må jobbe for pengene. Så lenge du har to hender og bein, så må du jobbe for pengene, ikke få dem gratis. Det er det som er grunnlaget for min suksesshistorie, fortsetter han.

Click here to read the complete article