Krever betaling for adgang til «deres» område

Natt til mandag ble tre ungdommer stanset og overfalt av en gjeng i Araby (ja, det heter faktisk det) i Växjö. Gjengen krevde penger – fordi de tre ungdommene befant seg på «deres» område.

– Gänget krävde att de skulle betala för att de gick in på «deras» område, säger Åsa Emanuelsson på polisens ledningscentral.

Gjengen mishandlet de tre som er 16-17 år gamle med slag og spark.

– Nej, de har inte lämnat något signalement och kände inte igen personerna, men polisen kommer förhöra dem och då kanske mer information framkommer, säger Åsa Emanuelsson

Ingen er anholdt eller mistenkt og det spørs vel om de tre ungdommene tør gi noe signalement på gjengen som regjerer i Araby. «Betalingen» var forøvrig i form av en mobiltelefon. Hvorfor dette ikke kalles grovt ran og overfall skyldes nok at det skjedde i Sverige.

Men de var nok heldige allikevel. For det er bare en drøy uke siden en mann ble knivstukket i Araby for ikke å villet gi fra seg sigaretter.

Her er en svensk families betraktninger over tilstandene i Araby:

Efter ha bott många år i Araby och född i Växjö stad,kan man inte längre känna sig trygg i Araby. Man vet inte när ens bil brinner upp. Eller när de kastar in smällare och annat genom brevlådan i dörren. Stenkastning har blivit en vardag. Rutorna går och bostadsföretaget sätter in nya rutor. Den ende som tjänar på detta är företaget som sätter in rutorna.
Kvällarna är ju väldigt otrygga man vet inte från den ena stunden till nästa vad som händer.
Det klart att man vill ha ett bostadsområde där man kan känna sig trygg.
Inte att alltid tala om för tjejerna att ni måste vara försiktiga.
Vi vet,så vi rastar hunden någon annanstans.
Går de ut med katten blir de påhoppade att katter ör odjur och borde bli av med huvudet likaväl som att ni skulle gå ner och dränka er. Dessa ord sa barn som var inte mer än tolv år.
Man tycker det är förfärligt.

Just nu är det lugnt då åker alla tillbaka till sina hemländer dessa länder de har flytt ifrån. Hur rimmar det? Men när hösten nalkas är det tillbaka på samma vis igen.
De pratar om segregation är det då konstigt att människor inte vill bo där.
Så den segregationen styrs ju av att området är så otryggt att ingen vill bo där utom invandrare.
Det klart att det känns bittert att efter ett strävsamt liv inte få känna en trygghet i det land där man är född.

Click here to read the complete article