Kristne flykter etter drapsbølge i Egypt: Først et spørsmål om tro. Så et skudd i hodet.

IS jakter på kristne nord i Egypt. Her forteller noen av dem som overlevde, hvordan terroren rammet byen Al-Arish.

Sent på kvelden banket maskerte menn på døren til Hakim-familien i byen Al-Arish, nord på Sinaihalvøya i Egypt. Det var portforbud og den intense bankingen gjorde Saad Hakim (68) og hans kone Nabila bekymret. Deres sønn Medhat (43) valgte likevel å åpne døren.

De maskerte, væpnede mennene, som var medlemmer av IS’ avdeling i Egypt, kalt «Sinai-provinsen», spurte Medhat rett ut: «Er dere kristne?»

Han svarte ja, og ble umiddelbart skutt i hodet og drept. Gjerningsmennene angrep deretter Saad, som ble drept med to skudd mot hodet.

Plyndret og brente huset

Moren i huset, Nabila, ble stående barføtt utenfor huset å se på mens IS plyndret hjemmet hennes, for så å tenne på både huset, sønnens og mannens døde kropper med Molotov cocktails.


En bilbombe eksploderer ved siden av en av politiets kontrollposter i Al-Arish den 9. januar i år. Bildet er delt av organisasjonen som kaller seg islamsk stat i Sinai.

Aftenposten har fått oversendt bilder fra familien som viser Medhats og Saads skutte og brente kropper. Familiemedlemmet Sameh Adel (36) forteller om det som skjedde til Aftenposten over telefon:

– Vi bestemte oss umiddelbart for å reise. Vi gravla det som var igjen av kroppene deres i byen Suez og reiste til Ismailia på fredag, sier han.

Ny bølge av drap

Siden slutten av februar har minst syv kristne blitt drept i separate angrep i Al-Arish ifølge Reuters. Det har ført til at mange titalls familier i byen har forlatt sine hjem og søkt tilflukt mot vest i Ismailia ved Suez-kanalen. Nabila og hennes utvidede familie er blant dem som flyktet denne uken.

Flyktningstrømmen til Ismailia ble intensivert etter at IS i forrige uke publiserte en video der de nok en gang truet Egypts kristne. Ifølge Fader Boules Halim, talsmann for Egypts koptiske kirke, kom om lag 500 kristne til byen denne uken.

Click here to read the complete article