Kungsbackabor funderar på att beväpna sig

Oron är stor i Kungsbacka efter veckans brutala överfall mot två tonårsflickor.

På onsdagen bevakade en civil polisbil Stortorget i centrum.

– Jag funderar på om jag ska beväpna mig, säger Kungsbackabon Birgitta Melin, 67.

Dagen efter att en flicka i 15-årsåldern utsattes för ett våldtäktsförsök bakom Aranäsgymnasiet är oron stor bland Kungsbackaborna. Våldtäktsförsöket skedde dagen efter att 16-åriga Sophie blev överfallen och brutalt misshandlad av tre okända gärningsmän vid Hamntorget.

Polisen ser flera likheter mellan de båda händelserna och utreder just nu om det kan vara samma gärningsmän som ligger bakom brotten.

– Det kan mycket väl vara så, men det behöver inte vara så och vi arbetar efter bägge teorierna. I båda fallen är det tre män som ger sig på unga kvinnor, säger Anders Wiss, lokalområdeschef vid Kungsbackapolisen.

Under onsdagen har polisen förstärkt sin närvaro i Kungsbacka för att öka tryggheten. När GP är på plats i staden står en civilpolis bil och bevakar Stortorget. Torget ligger bara några hundra meter från platsen där 16-åriga Sophie attackerades.

– Vi är här bland annat på grund av det som har hänt, men mer vill jag inte kommentera, säger en uniformerad polisman som sitter inne i bilen.

23-åriga Julia Ek från Kullavik är en av många som oroas av överfallen. När GP träffar henne vid Stortorget har hon en överfallsspray i jackfickan.

– Min mamma köpte den till mig för ett tag sedan, men jag har aldrig använt den. Jag ska åka till Göteborg ikväll och idag la jag faktiskt ner den i fickan på grund av det som har hänt, säger Julia Ek.

Hon berättar att det som oroar henne mest är att attackerna verkar vara helt oprovocerade.

– Jag pluggar i Göteborg och vanligtvis brukar jag tycka det är väldigt mysigt att komma hit. Jag tränar gymnaster här i Kungsbacka, tjejer som är i samma ålder som de utsatta flickorna. Normalt är jag inte orolig för att bli utsatt för något själv, men nu när det verkar vara någon form av mönster, där vem som helst kan drabbas, så är det klar man blir orolig, säger Julia Ek.

Click here to read the complete article