Malmö låser dørene til akuttmottaket

Det er altså ingen ende på dårlige nyheter fra våre venner i øst, og det er på ny den tidligere svenske byen Malmö som trekkes lenger og lenger ned i hengemyra. Nå har ledelsen ved akuttmottaket i byen fått nok, og låser dørene mellom kl. 21.00 og 05.00.

Det var SVT som først meldte om den nye rutinen. Nå er det ikke slik at akuttmottaket stenger om natten, men dørene låses, og om man trenger øyeblikkelig hjelp fordi man er skutt eller stukket med kniv, må man fra 1. mars først henvende seg til en vakt og forklare hvorfor man trenger øyeblikkelig hjelp.

– Vakten har ju bättre uppsyn vad det är för folk som besöker akuten och vilket ärende man har, säger Svante Normark, enhetschef på akuten i Malmö.

Hva er problemet? Den tidvis utmerkede avisen Sydsvenskan utdyper:

Nära anhöriga får följa med när en person behöver akutvård, enligt Svante Normark, enhetschef på akuten i Malmö. Men i vissa fall har även många andra personer, som inte är nära anhöriga, följt med.

– När det händer vissa saker kommer det folk hit som inte behöver vara här. Vi vill framför allt fokusera på patienter som söker vård.

– Det är också för att skapa trygghet för de som jobbar ute i väntrummet och för övriga patienter som sitter och väntar, säger Svante Normark.

– Det förekommer att det uppstår hot eller verbala kränkningar, men allt rapporteras inte, säger Svante Normark.

Det er altså av hensyn til ansatte og andre pasienter at akuttmottaket nå tar dette drastiske skrittet. Alt fordi at når det skjer «visse ting», følger uønskede personer med den skadde inn på mottaket og truer de ansatte og slenger dritt. Det skal ikke mye fantasi til for å forstå hvem disse «uønskede gjestene» er når de ikke er pårørende. Problemene er koblet til gjengoppgjør, og selv om dørene nå låses, regner sykehuset med at de også i fremtiden vil måtte tilkalle politiet og stenge akuttmottaket når det oppstår truende situasjoner etter slagsmål med kniv og skytevåpen.

Click here to read the complete article