Masseslagsmål i Tyrkias nasjonalforsamling

En opposisjonsleder fikk skulderen ut av ledd under kampene, ifølge tyrkiske medier.

Det er svært opphetet stemning i nasjonalforsamlingen, der frontene har hardnet ytterligere til den siste tiden på grunn av regjeringens forslag til grunnlovsendring.

Mandag barket folkevalgte fra regjeringspartiet og opposisjonen på ny sammen i voldsomt håndgemeng i parlamentet i Ankara.

TV-bilder viser dresskledde menn fra regjeringspartiet AKP i masseslagsmål med politikere fra det kurdervennlige partiet HDP i et tettpakket komitérom.

Politikerne i parlamentets grunnlovskomité dyttet og slo hverandre med knyttet neve etter en heftig debatt om forslaget om å frata parlamentsmedlemmer immunitet fra straffeforfølgelse.

Bildene viser flere menn som hopper over bord og stuper ned i en gruppe politiske rivaler på den andre siden av bordet. Vannflasker og andre objekter fløy gjennom rommet i det som omtales som en av de verste kampene noen gang i Tyrkias nasjonalforsamling.

Idris Baluken, sjefen for HDPs parlamentsgruppe, fikk skulderen ut av ledd under kampene, ifølge tyrkiske medier. President Recep Tayyip Erdogan og hans parti AKP har den sist tiden presset på for å få prokurdiske politikere straffeforfulgt.

De anklages for å støtte den væpnede geriljaen PKK, som slåss for økt kurdisk selvstyre sørøst i Tyrkia.

Click here to read the complete article