MISSNÖJDA ”FLYKTINGAR” FLYTTAR HEM – ”VI HAR BLIVIT LURADE”

”Rekordmånga asylsökande tar tillbaka ansökan.” ”- Alla i Irak talar om Sverige – jag har blivit lurad”

I en artikel i dagens SvD står det att: ”Rekordmånga asylsökande tar tillbaka ansökan.” ”- Alla i Irak talar om Sverige – jag har blivit lurad”, säger den tidigare asylsökande irakiern
Arshad Emad på Stockholms Central, då han intervjuas av en reporter från SvD.

Arshad Emad berättar att han riskerade livet för att komma till Sverige för 3½ månader sedan. Han säger sig ha förlorat alla sina tillhörigheter under båtresan och uppger att hans pass ligger på botten av Medelhavet.

När han kom fram gavs beskedet att det var slut på boenden för asylsökande och att han inte skulle kunna återförenas med sin familj.

Detta visade sig stå i bjärt kontrast till tongångarna i Irak, där man på nyheterna informerat om att det i Sverige skulle ges permanent uppehållstillstånd, en bra bostad, jobb och möjlighet att ta hit sin familj.

Väl här visade det sig att PUT inte var att tala om utan endast TUT. Arshad Emad fick bo ensam och isolerad i Pajala. Vilket han vantrivdes med. Arshad Emad tycker att vi svenskar är trevliga men att våra myndigheter inte är det.

Nu är han en av tusentals som dragit tillbaka sin ansökan. Arshad Emad tvingas nu be sin familj i Irak om pengar till flygbiljett och resa till hemstaden Basra i Irak.

Click here to read the complete article