Monica säger upp sig

Monica säger upp sig: ”Lycka till, ni som blir kvar”

Monica Andersson, specialistsjuksköterska inom ambulanssjukvård, är en av dem som nu säger upp sig från ambulanstjänstgöringen. Hon skrev ett inlägg på Facebook riktat till sina kollegor, ett inlägg som SVT fått tillåtelse att publicera i sin helhet nedan.

”Jag vill tacka Helena Björkman för att hon hjälpt mig i den sorgeprocess jag just nu går igenom. Efter hennes uttalande på regionala ikväll så behöver jag inte helgen på mig för att samla kraft innan jag går till min närmsta chef med påskriven uppsägningsblankett.

”Hyrsyrror. Omfördela resurser internt. Samverka med grannlänen”. Som jag ser det kunde hon lika gärna ha sagt: “Jag struntar väl i befintlig personal. Det löser sig ändå”.

Jag är FÖRTVIVLAD. Förtvivlad för att jag just nu befinner mig i en livskris. Mitt arbete som jag älskar utgör ju en stor del av mitt liv. Det lämnar jag nu för en oviss framtid. Jag befinner mig även i en identitetskris. Jag gjorde mitt första pass på ambulans som 19-åring i Bjuråker. På måndag fyller jag 53. Samma dag som jag tänker skriva på uppsägningsblanketten.

Click here to read the complete article