Monsanto – nu hos din ICA-handlare

På etiketten ser allt jättefint ut. Den nya ”superbroccolin” Beneforté är rik på C-vitamin och bidrar till och med till att minska din trötthet! Produkten har redan hyllats i svensk media, och för att du ska känna dig extra trygg har ICA klistrat på en svensk flagga.

Det är egentligen bara en sak som saknas, nämligen namnet på ägaren: Monsanto. Om du redan vet vilka Monsanto är så behöver jag inte säga mer. Om du inte vet vilka Monsanto är vill jag rekommendera dig att kolla upp det.

Superbroccolin Beneforté är den amerikanska kemijättens senaste försök att ta sig in på den europeiska marknaden för livsmedel. Genom att modifiera broccolin med hjälp av den allra senaste gentekniken och kalla det för ”traditionell växtförädling” har Monsanto lyckats kringgå vår starka GMO-lagstiftning.

Supergrönsaken är i själva verket ännu ett patenterat experiment från Monsantos laboratorier. Den här gången har man lyckats få ut produkten på den europeiska marknaden utan några som helst kontroller eller krav på godkännande vad gäller hälso- och miljörisker. Det är du som är försökskaninen.

Kontakta ICA på 020-83 33 33 eller ica.se och kräv att de omedelbart tar bort denna produkt ur sitt sortiment. Tala också med din lokala ICA-handlare. Monsanto har ingenting att göra i din mat!

Click here to read the complete article