Muslimsk frisør nekter menn og gutter over 13 år å klippe seg i Bærum

En nordmann fra Bærum ble nektet adgang til Sofias salong i Bærum. Det er iranske Safyeh Ayoubi som driver salongen som er drevet som en ren halal-bedrift for muslimske kvinner og gutter under 13 år.

– Kvinnene som bruker hijab, har bedt meg skrive at menn ikke skal ha adgang til salongen. Derfor har vi den regelen. Jeg har mest utenlandske kunder fra land som Somalia, Pakistan og Afghanistan understreker frisøren, som forteller at hun også klipper etnisk norske kvinner.


FRUSTRERT: Barnefaren fikk ikke lov å å gå inn på frisørsalongen fordi han var mann. Innehaveren mente at hun ville miste sine muslimske kunder hvis hun tillot kristne menn å komme inn. (Foto: Privat/Facebook).

Den iranske frisøren har ikke vært klar over at praksisen kan være ulovlig.

– Er det ikke lov, spør frisøren.

– Da vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Dette er jobben min, og hvis det kommer menn inn så vil mange av kundene mine ikke komme mer. Hva skal jeg gjøre om jeg mister kundene som bruker hijab? sier kvinnen, som dessuten understreker at hun ikke har svennebrev som gjør at hun kan klippe menn.

Om innehaver Safyeh Ayoubi må møte i retten slik Merete Hodne måtte etter å ha nektet å klippe en muslimsk kvinne, vites ikke foreløpig. Hodne ble dømt for å ha nektet å klippe den hijabkledde norske konvertitten Malika Bayan.

Click here to read the complete article