Ni dager med bilbranner i Malmö: – En terrorhandling mot sivilsamfunnet, raser avis

Over 70 biler har blitt slukt av flammer siden 1. juli.

For niende dagene på rad herjet bilbranner med den svenske byen Malmö.

To branner slukte i alt fire biler på to forskjellige steder i Malmö i natt.

Det melder svenske Expressen.

De nye bilbrannene er de siste i en lang rekke bilbranner som har rystet Malmö og Sverige den siste tida. Siden 1. juli har over 70 biler blitt satt i brann i Malmö.

Men det er ikke bare i Malmö det brenner.

19 biler i brann

Også i Lund, snaut to mil nord for Malmö, ble en bil påtent natt til onsdag.

I Norrköping i natt ble 19 biler slukt av flammer da en bilbrann i et garasjeanlegg brøt ut. Politiet etterforsker hendelsen som en påtent brann.

Vitner skal nemlig ha sett fire menn som løp fra stedet og satte seg inn i en bil som ventet, rett før bilbrannen i garasjeanlegget begynte.

– Åtte biler ble overtent i garasjen, mens sju andre biler fikk varme- og stråleskader. Dessuten spredde brannen seg til fire biler utenfor garasjeanlegget, sier Anders Finn i den svenske redningstjenesten til Norrköpings Tidningar.

I nabobyen Linköping brant det i tre biler.

– Vi ser ingen forbindelse mellom hendelsene, sier operasjonsleder i Norrköping-politiet, Torbjörn Lindqvist til Aftonbladet.

Natt til tirsdag brant det i 13 biler i Malmö. Også i Stockholm, Södertälje og Borås har biler blitt satt i brann. Ingen personer er så langt pågrepet.

– En terrorhandling

Bilbrannene i Sverige den siste måneden har fått svenske politikere til å reagere.

Mandag lovet innenriksminister Anders Ygeman flere synlige politifolk i gatene, men reaksjonen er ikke på langt nær nok, mener Expressen-kommentator Lotta Gröning.

Hun sammenligner de stadige bilbrannene med terrorhandlinger.

– Det er alvorlige lovbrudd vi snakker om, jeg ser på det som en terrorhandling mot det sivilsamfunnet, skriver hun, og etterlyser ytterligere tiltak.

Click here to read the complete article