Noe er galt med norsk politikk. Ingen støtter Trumps forsvar for Amerika

Under valgkampen var det én politiker på Stortinget som våget å vedkjenne seg at han var for Trump: FrPs Ulf Leirstein. Nå er det ingen, selv ikke FrPs Mazyar Keshvari er for Trump. Det er negativt over hele linjen.

Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum ble solgt som Norges svar på Trump. En dårlig vits. Han er like fordømmende som  Hadia Tajik, Jonas Gahr Støre,  Børge Brende og Trine Skei Grande.

Hvem er det som har et problem, Norge eller Trump?

Statsminister Erna Solberg nyanserer bitte litt. I et intervju med Aftenposten antyder hun at vi må legge oss på en pragmatisk linje. Det er tross alt en administrasjon Norge skal forholde seg til i fire år.

Men det er selvsagt ikke dette trekket Aftenposten velger å fremheve. På forsiden av papiravisen var det:

– Jeg er engstelig for den debatten vi ser på høyresiden.

aftenposten.erna.forside

Dette er direkte uetterrettelig, noe enhver som leser selve intervjuet vil se, for statsministeren sier:

– Jeg er engstelig for den debatten vi ser på høyresiden. Men jeg er like engstelig for det som skjer på venstresiden og i fagbevegelsen. Det er noen store utfordringer for Norge, men svaret er ikke mindre globalisering, sier Solberg.

«Like engstelig». Det velger Stine Barstad og Alf Ole Ask og desken å se bort fra. Det gjelder å brennemerke høyresiden. Spørsmålet er ellers ledende:

– Det er også sterke antiglobaliseringskrefter i Frp, frykter du disse?

Statsministeren påpeker ganske riktig at disse «kreftene» består av en stor koalisjon som sprenger høyre-venstre-aksen. Men det vil ikke Aftenposten snakke om. De arbeider på heltid mot Trump, og for åpne grenser.

Solberg setter en grense

Solberg sier noe viktig som ikke heises: Regjeringen vil ikke steppe inn og fylle tomrommet etter Trump, enten det er flyktninger eller kutt i bevilgninger.

Dermed motsier hun og setter på plass sin egen representant, Øyvind Halleraker, som i går foreslo nettopp dét.

Click here to read the complete article