Norges Fredsråd: – Obamas tid som president er full av kritikkverdige forhold

En skeptisk holdning til Trump og hans politikk må ikke innebære at vi romantiserer og ukritisk hyller Barack Obamas presidenttid, mener Norges Fredsråd.

Donald Trump har ikke gått stille i dørene den første uken i Det hvite hus. Innreiseforbudet, ordre om å trekke USA fra frihandelsavtalen TTP og stansing av bistand til grupper som støtter abort har ført til demonstrasjoner og kraftig reaksjoner i USA og resten av verden.

På sosiale medier hylles Barack Obama for sine åtte år som president, og er mer populær nå enn før valget, ifølge nettmagasinet Politico.

Hedda B. Langemyr i Norges Fredsråd ber folk huske på hva Obama gjorde i sin presidenttid.

– En skeptisk holdning til Trump og hans politikk må ikke innebære at vi romantiserer Barack Obamas presidenttid. Obama var ikke en fredelig president og vi må huske hva han stod for, sier Langemyr som er daglig leder i Norges Fredsråd til ABC Nyheter.

– Det er en grunn til at veldig mange reagerer og ønsker ting annerledes enn under Obama, og det er spørsmål som må adresseres både i mediebildet og blant politikere, også her i Norge, sier Langemyr.

Langemyr understreker at hun «langt ifra støtter Trump», men mener romantiseringen av Obama blir helt feil.

– Hadde det ikke vært for at Trumps twitterkonto får oss til å skjelve i buksene og ønske Obama tilbake i Det hvite hus sporenstreks, er sannsynligheten stor for at verden snarere ville husket Obama som drone-presidenten.

Click here to read the complete article