Pedagogene tror de skal intervjues om jobben sin. De får sjokk når de skjønner hva de er med på

Kjenner du en pedagog som fortjener en takk?

I en video laget av barne-, undervisnings- og likestillingsdepartementet, møter barnehagepedagoger tidligere barnehagebarn.

Videoen er en del av en kampanje som går ut på å vise hvilken betyning pedagoger har for barns utvikling og trivsel.

Siden i går formiddag er videoen sett over 300 000 ganger.

– Husker du meg?

Pedagogene som har stilt opp tror i utgangspunktet at de skal intervjues om det arbeidet de har gjort med barn, skriver Berlingske Tidende.

Når de tidligere barnehagebarna så kommer inn, får flere seg et lite sjokk. Det kan også se ut som om alle kjenner igjen barna, som nå har blitt voksne.

– Husker du meg?, spør første mann ut.

– Deg glemmer jeg aldri! Husker du meg?, spør pedagogen tilbake.

«Takk for at du var min pedagog! Det pedagogiske personalet ved dagsinstitusjoner utgjør hver dag en forskjell for barns utvikling og trivsel. Denne filmen viser fem eksempler – men det er mange fler der ute. Så del filmen med en pedagog som fortjener et klapp på skulderen, med din gamle pedagog fra barnehagen, eller kanskje med pedagogen som passer på barna dine nå. For vi er nødt til å snakke om den faglige jobben pedagogene gjør for barna våre i dag – sånn at både menn og kvinner har lyst til å jobbe i landets barnehager i morgen også!», skriver departementet på Facebook.

Ni prosent menn

Ifølge danske BT utgjør menn bare 6,7 prosent av pedagogene som er ansatt i barnehagene i landet. Det mener regjeringen at er for lite.

Click here to read the complete article