Pojkarna fälls för våldtäkt på åker

Alla de tre flyktingpojkarna fälldes även i hovrätten för grov våldtäkt på en 15-årig pojke utanför Trelleborg i höstas.

De döms till sluten ungdomsvård och ska även betala sitt offer 200 000 kronor.

– Jag tror inte att de kommer att få uppehållstillstånd i Sverige, säger offrets målsägarbiträde Jörgen Malmunger.

Den drabbade afghanske pojken kom med flyktingströmmen till Sverige i höstas och placerades på Attendos transitboende i Maglarp utanför Trelleborg. Där bodde även de tre andra afghanska pojkarna som säger sig vara 16 år gamla.

På kvällen den 15 september gick alla tillsammans in till Trelleborg för att shoppa. När de upptäckte att affärerna var stängda gick de tillbaka igen – och det var då som de tre utsatte 15-åringen för övergreppen.

På en åker utmed E6 våldtogs han av två av dem och hölls fast av den tredje. Han utsattes för slag och sparkar och trycktes ned i leran. Ett knä trycktes mot hans nacke medan övergreppen pågick.

Fyllde hans mun med lera

När pojken ropade på hjälp ska gärningsmännen ha fyllt hans mun med lera. Den tredje 16-åringen erbjöds också att våldta den yngre pojken. Men han ville inte.

Tillbaka på boendet tvingade gärningsmännen 15-åringen att duscha och byta kläder för att spåren skulle försvinna. Men under natten berättade 15-åringen för personalen vad som hade hänt.

De misstänkta satt häktade i drygt tre månader. Ystads tingsrätt dömde i slutet av december de båda aktiva gärningsmännen till vardera tio månaders sluten ungdomsvård medan den tredje fick åtta månader. De ska tillsammans betala 200 000 kronor i skadestånd till sitt offer.

Hovrätten gjorde på fredagen precis samma bedömning.

Click here to read the complete article